Urmărește emisiunea live
Şefa secţiei ATI de la Galaţi, revoltată: Unii privilegiaţi rostesc cu mândrie "noi nu tratăm COVID"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dr. Corina Manole, şefa secţiei ATI de la Spitalul Judeţean Galaţi, se revoltă după ce medicii ATI au fost împărţiţi în "ATI COVID şi ATI non COVID".

"Azi voi vorbi despre medici. Medicii ATI. Şi despre jurământul lui Hipocrate, pe care fiecare generație l-a rostit cu mândrie la absolvirea facultății de medicină. Acum, se pare că suntem medici ATI Covid și medici ATI non Covid. Adică unii mai năpăstuiți de soartă și unii mai privilegiați, care rostesc cu mândrie "noi nu tratăm Covid". De parcă a dispărut pacientul ca și entitate și a apărut Covid de sine stătător.", a scris dr. Corina Manole pe Facebook. 

"Am rostit acelaşi jurământ"

"Mutăm pacienții în spitale la distanță.... Ne întreba un pacient, ventilat non invaziv cu mască CPAP, abia șoptind "eu cu ce ajung acasă?" ACASĂ... reperul fiecăruia dinte noi, refugiul unde ne așteaptă cei dragi nouă. Nu știu cu ce și dacă va mai ajunge vreodată acasă, la peste 300 de kilometri.... Acum noi suntem familia lui și a celorlalți pacienți primiți din țară. Pentru că noi tratăm Covid si alții nu. Deși am rostit același jurământ. Deși suntem toți medici ATI!", a mai scris medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel