Şeful DSP Arad şi-a anunţat demisia! El acuză o campanie împotriva sa
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Arad și-a anunțat astăzi demisia. 

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană, şi-a anunţat demisia, vineri după-amiază, acuzând "o campanie mediatică şi politică" împotriva sa şi a celor care muncesc pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

"După şase săptămâni în prima linie, şase săptămâni în care zeci de mii de persoane au trecut prin triajul judeţului Arad şi prin mâinile specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică, am constatat că opinia publică arădeană primeşte informaţii distorsionate despre o realitate care nu corespunde adevărului. Am observat o campanie mediatică şi politică îndreptată împotriva celor care muncesc pentru limitarea efectelor Covid-19 la Arad, dar şi o solidaritate a societăţii civile, a mediului de afaceri, a administraţiei, care se implică în rezolvarea situaţiei dificile. Am înţeles, în ultimele zile, că arădenii îşi doresc o schimbare la vârful Direcţiei de Sănătate Publică. Este motivul pentru care, după 33 ani în Direcţia de Sănătate Publică şi patru ani la conducerea acestei instituţii, fac un pas în spate. Îmi înaintez demisia din funcţia de director al DSP Arad, dar rămân în continuare alături de echipa din Direcţia de Sănătate Publică, fiindcă suntem într-un moment în care este nevoie de strângerea rândurilor şi de colaborare", a transmis Constantin Cătană, într-un comunicat de presă.

Regretă situația 

El arată că regretă "situaţia creată în spaţiul public arădean prin scoaterea din context a unor declaraţii" pe care le-a făcut.

"În calitate de director - şi este şi opinia mea de persoană civilă - este inadmisibil ca medici rezidenţi care au absolvit facultatea de medicină, ori asistente medicale, care au absolvit o şcoală sanitară, să nu ştie să îmbrace echipamentele de protecţie! Ne dorim ca arădenii să fie protejaţi şi am fost exigent cu cadrele medicale care au intrat în contact cu ei. Faptul că această exigenţă a fost folosită împotriva mea demonstrează că încă există multe persoane care nu înţeleg cât este de gravă această boală Covid-19 şi ce trebuie să se întâmple pentru protejarea cetăţenilor şi a cadrelor medicale", mai arată Cătană.

Situație fără precedent 

El afirmă că "sistemul medical arădean se confruntă cu o situaţie fără precedent".

"La finalul ei, vom putea trage concluzii. Repet, a început o campanie împotriva mea, iar Direcţia de Sănătate Publică trebuie extrasă din această dispută, să rămână respectată, pentru că va continua să rămână în prima linie. Va veni vremea când vom vorbi despre aceste campanii duse de oameni politici care parcă nu îşi doresc ca administraţia şi spitalul să aibă rezultate bune pentru arădeni", a mai scris directorul demisionar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel