Şeful Termoenergetica le recomandă bucureştenilor boilere, dacă vor apă caldă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Claudiu Creţu, directorul Companiei Municipale Termoenergetica, le recomandă bucureştenilor să îşi instaleze boilere electrice în apartament, dacă vor să fie siguri că vor avea apă caldă în această iarnă. 

"Avariile pot apărea oriunde. Am avut săptămâna trecută câteva zile în care nu am avut apă caldă şi căldură. Pentru spălat există soluţia de boiler electric, e câteva sute de lei, pentru momentele când există avarii. 

Da, eu mi-am pus un boiler electric din cauza acestor avarii", a spus directorul Termoenergetica, Claudiu Creţu, marţi, la Antena 3.

Soluţie similară şi pentru căldură 

"Eu am pus un calorifer electric în priză", a continuat directorul Termoenergetica, vorbind despre perioada în care nu a avut căldură.

Termoenergetica arată dezastrul din termoficare 

"Vă precizăm faptul că angajaţii Companiei Termoenergetica intervin zilnic pentru remedierea avariilor, însă resursele companiei sunt limitate şi nu pot acoperi toate problemele cu care ne confruntăm.

Menţionăm că pierderile din conducte sunt la un nivel de aproximativ 2.000 de tone de apă fierbinte pe oră şi din această cauză pot fi locuri similare şi în alte zone din Bucureşti", a transmis compania.

VEZI Termoenergetica, după cazul copilului căzut într-o groapă cu apă clocotită: Pot fi locuri similare şi în alte zone din Bucureşti

Ce se întâmplă cu subvenţia la căldură 

Premierul Florin Cîţu a spus ce se va întâmpla cu subvenţia la gigacalorie în contextul în care legea consumatorului vulnerabil a fost promulgată.

"Acesta este rolul acestei legi a consumatorului vulnerabil: de a face tranziţia şi această subvenţie să fie doar pentru persoanele care au nevoie, pentru că astăzi, de exemplu, în Bucureşti subvenţia o primesc şi cei care câştigă foarte mult, ceea ce nu este corect. Această lege a consumatorului vulnerabil va ajuta acele persoane care au nevoie cu adevărat de ajutor.

Până la urmă, această subvenţie a şi întreţinut un sistem ineficient şi le-a permis şi primarilor dar şi companiilor să nu dorească să eficientizeze sistemul pentru că aveau această subvenţie de la buget. Din ce ştiu eu, Bucureştiul are cea mai mai mare subvenţie pe gigacalorie şi totodată are cel mai mare venit pe cap de locuitor. Mi se pare ridicol acest lucru şi ar fi trebuit să vină soluţii şi din partea primăriei, şi din altă parte, dar nu a venit. O să vină acum de la noi. Doar cei care au nevoie cu adevărat vor primi ajutor. Sunt foarte mulţi care nu au nevoie de ajutor, mai ales în Bucureşti", a transmis premierul la dezbaterea ONLINE: "Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale" organizată de DC MEDIA GROUP la final de septembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel