Selecţionerul Bulgariei a prezentat scuze Angliei pentru scandările rasiste ale suporterilor
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Selecţionerul Bulgariei, Krasimir Balakov, a prezentat scuze Angliei pentru scandările rasiste care au putut fi auzite din tribune în cursul meciului dintre cele două reprezentative, disputat luni seara la Sofia, în preliminariile Campionatului European de fotbal din 2020, informează L'Equipe.

"Este o prejudecată din trecut care trebuie eradicată pentru totdeauna. Vreau să spun ceva foarte clar: ţinând cont că au fost insulte, eu ca antrenor al echipei naţionale îmi cer scuze faţă de fotbaliştii englezi şi de toţi cei s-au s-au simţit răniţi", a declarat Balakov.

Prim-ministrul bulgar Boiko Borisov a cerut, marţi, demisia preşedintelui Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFU), Boris Mihailov, după manifestările rasiste ale suporterilor echipei naţionale la meciul cu Anglia. Fostul portar a demisionat marţi după-amiaza din funcţia pe care o deţinea din 2005.

Tot marţi, UEFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară contra Bulgariei în urma incidentelor de la meciul câştigat cu 6-0 de englezi. Comisia de disciplină a forului continental consideră că fanii bulgari au avut un comportament rasist, recurgând la salutul nazist şi imitând sunetele de maimuţă ori de câte ori jucătorii de culoare ai Angliei atingeau balonul.
AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel