Selly, scenariu SUMBRU: „În 10 ani, educația în Romania nu va mai însemna nimic“
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandra Cheroiu
WhatsApp
Vlogger-ul Selly, cunoscut pentru luarea de poziții în privința școlii românești, spune că, în forma actuală, fără o reformă care să schimbe învățământul din rădăcini, sistemul educațional din România „nu va mai însemna nimic“ în viitor.

Selly consideră greșită abordarea prin care olimpicii sunt scoși în față cu fiecare ocazie, aceștia fiind niște cazuri excepționale care nu reflectă deloc realitatea la scară largă din școli și crede că astfel se încearcă mascarea hibelor din învățământ.

„Ne lăudăm foarte mult cu olimpicii, cu vârfurile de lance. Nu ar trebui să ne axăm pe asta. Olimpicii noștri au realizat performanțele mai mult prin forțe proprii și prin munca lor persistentă ani de zile, dar școala românească împinge în față 10-20 de olimpici ca să acopere un procent de 40% de analfabeți funcționali“, a declarat tânărul craiovean, în vârstă de 19 ani, la Digi 24.

Copiii, „traumatizați“ de sistemul educațional din România

Andrei Șelaru consideră că una dintre schimbările importante care ar trebui făcute ar fi ca elevii să-și poată evalua, la rândul lor, profesorii. Asta, crede el, ar reduce abuzurile pe care numeroși profesori le fac asupra elevilor.

„Sunt lucruri foarte greșite care se întâmplă în școala românească, începând de la programa școlară, de la timpul pe care elevii îl petrec la școală, modul de predare, de la faptul că elevii nu pot niciodată să dea un feedback despre cum sunt profesorii. Exista numeroase cazuri de profesori comuniști, oameni libidiboși, care urlă și se dau la eleve, cărora le place să umilească copii. Am primit o tonă de comentarii de la copii care sunt traumatizați de sistemul educațional din România. Le-a tăiat aripile, nu mai visează. Nu își mai dau seama la ce sunt buni“, a mai spus el.

Previziuni dezastruase pentru următorii 10 ani

Întrebat dacă se aștepta să intre în conflict cu actualul și fostul ministru al Educației pentru opiniile sale critice la adresa școlii românești, Selly a răspuns: „Nu mă așteptam. Eu nu vreau să am conflict cu nimeni, nu ma poziții politice, nici nu vreau să fiu folosit ca intrument în lupta politică. Scopul meu a fost să evidențiez niște probleme și ulterior am evidențiat și niște soluții prin care putem face educația din România mai bună. Pentru că dacă educația din România se menține pe același curs pentru următorii 10 ani, vom avea niște rezultate dezastruoase. În 10 ani, educația din România chiiar nu va mai însemna nimic.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel