Semnarea ordinului pentru înmormântările COVID, victoria lui Voiculescu în pandemie. USR-PLUS marchează în tragedia românilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Vlad Voiculescu
Sursa foto: Facebook Vlad Voiculescu
Radu Ciornei, deputat USR, a vorbit despre progresele lui Vlad Voiculescu în pandemie și a oferit drept exemplu... semnarea ordinului privind înhumarea persoanelor decedate de COVID.

Vorbind despre realizările făcute de Vlad Voiculescu în pandemie, Radu Ciornei a dat drept exemplu semnarea ordinului privind înhumarea persoanelor decedate de COVID-19, de parcă românilor tocmai le-ar fi fost făcută o mare favoare.

După o lună de aşteptare, semnarea ordinului, care ar fi trebuit făcută de multă vreme, pare o vrednicie. Asta după ce 25.000 de familii şi-au dus tragediile aşa cum au ştiut. Lipsă de empatie și dispreţ faţă de durerea oamenilor? Cu siguranță.

Răspunsul deputatului USR pare o simplă bifă în punctajul partidului, pe linie de realizări. După disprețul pe care românii l-au avut de îndurat, nu se face altceva decât să se "dreagă busuiocul", să se atragă atenţia de la gafa făcută de Vlad Voiculescu, în urmă cu o zi, când acesta a afirmat cu tărie că ordinul de înmormântare COVID nu prevede înmormântarea morţilor fără haine. Ulterior, a revenit, cerându-şi scuze, spunând că nu a fost bine informat, nu a citit acel ordin existent pe care îl schimbase în şedinţa din care tocmai ieşise. 

"Toată vâlva", de care amintește Radu Ciornei în răspunsul lui, se numește simplu: durere, suferință și umilință. Toate duse în cârcă de românii care au fost nevoiți să-și arunce persoanele dragi într-o groapă, în condiții strigătoare la cer.

Iată schimbul de replici care a avut loc în emisiunea Decisiv, de la Antena 3, prezentată de Cătălina Porumbel:

Cătălina Porumbel: Cum se află domnul Vlad Voiculescu în prima linie a luptei cu pandemia când, în momentul de față, în România, există spitale cu lacătul pe uşă, spitale evacuate pentru a face loc bolnavilor de COVID? Care este această primă linie a luptei cu pandemia?

Radu Ciornei: Această primă linie a luptei cu pandemia este dată de faptul că Vlad Voiculescu a semnat, astăzi, acel ordin care a făcut atâta vâlvă zilele trecute, prin care se permit înmormântările creştineşti.

Cătălina Porumbel: S-a făcut atâta vâlvă? Dumneavoastră nu aţi citit acel ordin?

Radu Ciornei: S-a făcut foarte multă vâlvă pe bună dreptate. S-a reparat un lucru care a fost legiferat în perioada trecută.

Cătălina Porumbel: Credeţi că Vlad Voiculescu ar trebui să renunțe la acest portofoliu?

Radu Ciornei: Nu, sub nicio formă. Are toată susţinerea mea şi a partidului din care fac parte. Cred că este un ministru care luptă cu mafia din spitale, cu mafia medicamentelor. A deranjat pe foarte multă lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel