Semne că vei trăi până la 100 de ani
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Cu siguranță 100 de ani ți se pare o vârstă impresionantă, dar poți trece de acest prag dacă ai un stil de viață ce previne îmbolnăvirea.

Ai senzația că ai 35 de ani când, de fapt, ai împlinit deja 55? Este un lucru foarte bun pentru longevitate, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie. Cei care se simt cu cel puțin șase ani mai tineri decât sunt de fapt au un risc de deces mult mai redus într-un interval de 10 ani față de cele care își accentuează greutățile specifice vârstei reale.  

Persoanele care consumă des fructe și legume au un risc de deces cu 46% mai scăzut față de cele care le mănâncă foarte rar, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Michigan.  

„Cei care au ajuns la 100 de ani au și trăsături de personalitate care îi diferențiază de restul persoanelor. Bucuria pentru lucrurile mărunte, optimismul, capacitatea de adaptare la schimbări și flexibilitatea sunt esențiale pentru evitarea stresului și a anxietății, favorizând longevitatea", a explicat dr. Rosanne Leipzig, medic din New York, potrivit eva.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel