Senatul SUA oferă 900 mil. euro pentru ca furnizorii de internet din mediul rural să înlocuiască echipamentul Huawei și ZTE
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Senatul Statelor Unite a aprobat în unanimitate o lege care oferă fonduri de 900 milioane euro furnizorilor rurali de telecomunicații pentru a înlocui sau îndepărta echipamentele Huawei.

Senatul Statelor Unite a aprobat în unanimitate o lege care oferă fonduri de 900 milioane euro furnizorilor rurali de telecomunicații pentru a înlocui sau îndepărta echipamentele Huawei, conform Engadget. Senatul va trimite legea președintelui Donald Trump la câteva luni după ce Camera Reprezentanților a aprobat propria versiune.

În cazul în care Trump promulgă legea, atunci 40 de furnizori rurali care folosesc echipament de la firmele chineze Huawei și ZTE vor avea acces la fonduri.

Distruge și înlocuiește

„Echipamentul de telecomunicații de la anumiți adversari străini reprezintă o amenințarea semnificativă la adresa securității naționale, prosperității economice și a leadership-ului american în tehnologiile fără fir. Printr-un program de tipul << distruge și înlocuiește >>, această legislație va oferi o plasă de siguranță pentru rețelele noastre de comunicații și conexiuni mai sigure pentru poporul american. Le mulțumesc colegilor de ambele părți ale politicii pentru că s-au alăturat pentru a trimite legea pe biroul Președintelui", a transmis senatorul Roger Wicker de Mississippi.

Un reprezentant Huawei a criticat legea, transmițând că este „în mod considerabil subfinanțată" și că „pur și simplu va reduce capacitatea furnizorilor de Internet să ofere cel mai sigur echipament și, astfel, să rănească consumatorii și firmele locale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel