Sentință pentru șoferul cu BMW care s-a ascuns după un plop pentru a scăpa de poliție
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un şofer care fusese prins băut la volan a fugit de poliţie pe un câmp, unde s-a ascuns după un plop, în judeţul Gorj. 

Bărbatul nu a vrut să prezintă permisul de conducere când a fost oprit de Poliţia Rurală, astfel că în sprijin a fost chemat un echipaj de la Rutieră. În acel moment, şoferul a luat-o la fugă pe câmp, în direcţia unui pârâu aflat la 50 de metri de locul unde fusese oprit în trafic.

"Deși a fost somat să se oprească și să revină la autoturism acesta nu s-a conformat și a continuat deplasarea, intrând în vegetația ierboasă existentă pe malul pârâului Plosca, făcându-se nevăzut, despre acest aspect polițistul rutier informând telefonic echipa solicitată în sprijin”, se arată în documentul de la instanță.

Pasagerul din mașină s-a oferit să îl prindă el pe șofer, dar a luat-o și el la fugă.

S-a ascuns după un plop

După câteva zeci de minute, șoferul a fost găsit de lucrătorii de poliție ascuns după un plop, în vegetația ierboasă, pe malul pârâului Plosca, în punctul "La district - stația de epurare", la distanță de circa 1 km față de locul opririi.

A fost luat și condus la autospeciala de poliție, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea o alcoolemie în aerul expirat de 1,05 mg/l.

Fapta s-a produs vara trecută, dar joi, 15 iulie 2021, șoferul cu chef de fugă a fost condamnat de Judecătoria Târgu Cărbunești la o pedeapsă de 2500 lei amendă penală reprezentând 250 zile - amendă în cuantum de 10 lei ziua.

Sentința nu este definitivă, scrie sabotorii.ro.

Tânăr de 23 de ani din Capitală, prins la volan după ce a consumat 4 feluri de droguri

Un tânăr în vârstă de 23 de ani a fost prins la volan după ce a consumat patru feluri de droguri, transmite Realitatea Plus. S-a întâmplat în Capitală, unde polițiștii au făcut o razie de amploare. 

„Vă aduc la cunoștință că în urma testării cu aparatul DrugTest v-a ieșit pozitiv la substanțele cocaină, benzodiazepină, metadonă și ketamină”, i-a spus polițistul tânărului supus testului. 

Tânărul este doar unul dintre șoferii prinși la volan drogați. Astfel de scene s-au ținut lanț în timpul controlului din Capitală. Polițiștii au dat 107 amenzi, în valoare de 58 de mii de lei și au reținut 21 de permise. Oamenii legii au reținut și șase certificate de înmatriculare după ce au găsit probleme tehnice la mașini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel