Șerban Nicolae, CEARTĂ cu Alina Gorghiu, la audierea lui Cătălin Predoiu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Alina Gorghiu a intervenit în discuţia dintre Cătălin Predoiu şi Şerban Nicolae, având un schimb de replici, în timul audierii primului dintre aceștia pentru funcția de ministru al Justiţiei. Subiectul a fost reprezentat de avizele pe cele 25 de ordonanțe adoptate de Guvernul Orban.

Alina Gorghiu: Domnule preşedinte. Deja, discuţia pe care o faceţi este o discuţie pe fond. În momentul în care întrebaţi câte avize, la ce ordonanţe...

Şerban Nicolae: Vă atrag atenţia că nu eu am pus această întrebare!

Alina Gorghiu: Sigur, dar dvs. puteţi spune că excede procedura această întrebare.

Şerban Nicolae: Dacă sunteţi de acord ca eu să cenzurez toate intervenţiile, nu am nimic împotrivă.

Alina Gorghiu: Eu v-aş ruga să vă duceţi rolul de preşedinte de şedinţă aşa cum prevede regulamentul. Dvs. ştiţi foarte bine ce înseamnă procedura. Dacă nu toţi colegii ştiu asta, nu înseamnă că nu trebuie să trecem la dezbateri pe fond. Şi putem adresa orice fel de întrebare ministrului în cadrul dezbaterilor. Ajungem la întrebări care ţin de fondul problemei pentru care a venit ministrul aici.

Şerban Nicolae: E o opine, eu am altă opinie. S-a solicitat cuvântul pe procedură, în prealabil, înainte de audiere. Dacă am încheiat această chestiune şi nu se poate să furnizeze aceste avize pe motiv că ele sunt în exclusivitate la Secretariatul General al Guvernului şi la ministerele iniţiatoare, probabil că o să vă credem (n.r Cătălin Predoiu). Daţi-mi voie să am rezerve cum că la Ministerul Justiţiei nu se păstrează o copie şi că este o chestiune cât se poate de scrupuloasă, care reclamă o adresă scrisă către compartimentele din subordine, că aceste lucruri trebuie analizate şi se răspunde.

Vezi AICI discuția dintre Șerban Nicolae și Cătălin Predoiu legată de avize.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel