Prelungire stare de alertă. Şerban Nicolae: Stare de derută. Măsurile se iau prin lege!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Senatorul PSD Şerban Nicolae a criticat Guvernul Orban pentru insistenţa de a prelungi starea de alertă. 

"STAREA DE DERUTĂ.

Pentru a dispune și aplica măsuri de protecție sanitară, nu este nevoie de inițierea, modificarea ori completarea unor legi!

Măsurile de protecție sanitară, singurele care vizează direct prevenirea și combaterea efectelor COVID-19! se dispun și se aplică prin acte administrative și proceduri organizatorice! Sunt nenumărate exemple privind reguli stabilite prin proceduri și acte administrative în spitale, pe stadioane, în centre comerciale, în parcuri și în alte locuri publice. Sunt acceptate și respectate de toată lumea fără să fie invocată o stare excepțională.

Nu președintele României stabilește și comunică regulile pentru sălile de fitness, organizarea pescuitului de agrement, selectarea sporturilor practicabile ori tratamentele diferențiate aplicate grădinițelor în funcție de tipul de proprietate.

În starea de urgență și în starea de alertă, modficările legislative sunt doar pentru demiteri și numiri în funcții publice prin derogare de la regulile generale, pentru achiziții publice fără licitație și procedură transparentă și pentru alte asemenea moduri de exercitare a puterii.

Repet, toate măsurile de protecție sanitară necesare prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, se dispun și se aplică doar prin acte administrative și proceduri organizatorice!

Dar, dacă peneliștii binomului Iohannis-Orban mai au încă în rezerva de cadre câțiva specialiști cu diplomă de ajutor de chelner, vice-coafeză și dealeri de țigle și servicii funerare rămași fără funcție de demnitar și fără trei-patru consilii de administrație fiecare, ceva firme „de casă penelistă” cu marfă pe stoc...

PS Despre propunerile legislative inițiate de „mințile extrem de sinuoase” de la PSD care isterizează tribul „Creierele Netede” peneliste, cu altă ocazie.", a scris Şerban Nicolae pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel