Serbia a dat startul campaniei de vaccinare cu serul dezvoltat de compania chineză Sinopharm. Oamenii sunt inoculați și cu Pfizer și Sputnik-V
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Serbia a lansat campania de vaccinare anti-COVID cu serul dezvoltat de compania chineză Sinopharm. Sârbii sunt inoculați și cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, dar și cu vaccinul rusesc Sputnik-V.

Campania de vaccinare cu serul dezvoltat de compania chineză Sinopharm a început marţi în Serbia, transmite Agerpres. Utilizarea acestui vaccin a primit avizul agenţiei naţionale competente, au informat autorităţile ţării citate de EFE. Primul care a fost vaccinat a fost ministrul sârb al sănătăţii, Zlatibor Loncar, care le-a cerut cetăţenilor să se înregistreze pentru primirea vaccinului.

"Este singurul mod pentru a ne proteja şi a reveni la viaţa normală", a declarat Loncar, reamintind că în actuala campanie se foloseşte şi vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech şi cel rusesc Sputnik-V.

 

Serbia folosește în total 3 vaccinuri Covid-19



Agenţia pentru Medicamente şi Dispozitive Medicale din Serbia (ALIMS) şi-a dat luni seară avizul pentru primele 100.000 dintre cele un milion de doze de vaccin de la Sinopharm care au ajuns sâmbătă în ţară. Până în prezent au ajuns în Serbia peste 40.000 de doze din vaccinul produs de Pfizer/BioNTech şi 2.400 de doze de Sputnik-V. Alte 250.000 de doze din vaccinul rusesc Sputnik-V sunt aşteptate să sosească în cursul acestei săptămâni.

Autorităţile au făcut apel cetăţenilor să se înscrie masiv în programul de vaccinare, indiferent de producător, deşi sârbii au posibilitatea să opteze pentru un anumit vaccin în momentul în care se înregistrează. Serbia, o ţară cu 7 milioane de locuitori, a raportat în ultimele 24 de ore 1.578 noi infectări şi 21 de decese de COVID-19.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel