Sfântul Ilie, 20 iulie 2020. Ce să nu faci astăzi. E păcat mare!
Autor: Ema Apostu pe 20 iul, 08:13 | Magazin

Sfântul Ilie, 20 iulie 2020. Ce să nu faci astăzi. E păcat mare! Pe data de 20 iulie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Ilie. 

Sfântul Ilie, 20 iulie 2020. Ce să nu faci astăzi. E păcat mare! Sfântul Mucenic Iulian s-a născut într-o familie de nobili. A trăit în Tarsul Ciliciei în vremea lui Diocletian. Avea 18 ani când a murit. Persecutorii l-au torturat timp de un an încercând să-l facă să se lepede de credinţa în Hristos, scrie crestinortodox.ro.

Sfântul Ilie, 20 iulie 2020. Ce să nu faci astăzi. E păcat mare! Aceştia au arestat-o pe mama lui Iulian, silind-o să-şi convingă fiul să se lepede de Hristos, dar ea l-a sfătuit să meargă la moarte cu mulţumire, cu nădejde şi cu bucurie. Sfântul Mucenic Iulian a fost legat într-un sac, plin cu şerpi veninoşi, pe care l-au aruncat în mare.

Sfântul Ilie, 20 iulie 2020. Ce să nu faci astăzi. E păcat mare! Sfintele moaşte ale Sfântului Mucenic Iulian au fost aduse de valuri la mal, iar credincioşii le-au găsit şi le-au îngropat cu cinste la Alexandria, în anul 290. Moaştele au fost mutate după un timp în Antiohia.

Vezi și: Acatistul Sfântului Ilie Tesviteanul. Face minuni pentru credincioși

Ce nu ai voie să faci

 

Sfântul Ilie, 20 iulie 2020. Ce să nu faci astăzi. E păcat mare! Nu se lucrează de teama pagubelor, cum ar fi trăznete, ploaie, grindină, care ar putea distruge recoltele. Femeile nu au voie să spele rufe sau să facă munci grele în gospodărie. Se spune în popor că diavolii se ascund mai mult în lemnul de carpen, de aceea acest lemn nu este folosit în gospodărie şi e bine să nu se ascundă nimeni sub un carpen, pe vreme de furtună.

Sfântul Ilie, 20 iulie 2020. Ce să nu faci astăzi. E păcat mare! Dacă în ziua de Sfântul Ilie este furtună, nu trebuie să se deschidă nici uşile nici geamurile caselor, ca nu cumva să se ascundă vreun diavol ce fuge de furia Sfântului.

Sfântul Ilie, 20 iulie 2020. Ce să nu faci astăzi. E păcat mare! Se mănâncă fructe proaspete, pentru a fi sănătos tot anul ce va urma. Merele nu se consumă decât după ce au fost duse la biserică. Se spune că acela care muşcă din măr înainte de a fi sfinţit va avea parte după moarte numai de mere şi, când va dori să le atingă, vor dispărea. Merele sfinţite vor deveni de aur pe lumea cealaltă.

 

Te-ar putea interesa și ....
Magazin Vezi toate articolele
Crossuri parteneri