Sfârșit tragic pentru un tânăr. A fost prins de motorul unei eoliene din Constanța
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sfârșit tragic pentru un tânăr. A fost prins de motorul unei eoliene din Constanța  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Sfârșit tragic pentru un tânăr. A fost prins de motorul unei eoliene din Constanța / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un bărbat în vârstă de 25 ani ani și-a pierdut viața în parcul eolian de lângă Chirnogeni, județul Constanța. El era angajatul unei firme de mentenanță care se ocupa de parcul eolian respectiv.

În cursul zilei de astăzi, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au fost sesizați cu privire la faptul că, un angajat al unei societăți de mentenanță a parcului eolian din extravilanul localității Chirnogeni, a rămas blocat în partea superioară a unei centrale eoliene.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, de 25 de ani, din județul Prahova, care a fost declarat decedat, fiind transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cauzei decesului.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, lipsa luării măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, potrivit ctnews.

Energia eoliană, tot mai populară

Energia eoliana a devenit tot mai populara atat la nivel mondial, cat si in Romania, unde exista regiuni care indeplinesc toate conditiile necesare pentru producerea energiei eoliene.

Cu o putere de productie incredibila a energiei, instalatiile eoliene au aparut peste tot in lume si fac o treaba excelenta atunci cand este vorba de energie verde si resurse naturale. Ea reprezinta o alternativa excelenta pentru eliminarea combustibililor fosili sau a altor modalitati periculoase si poluante de producere a energiei.

Vantul reprezinta miscarea aerului dintr-o zona de inalta presiune la o zona de presiune scazuta. De fapt, vantul exista deoarece soarele incalzeste inegal suprafata Pamantului. Pe masura ce aerul cald urca, aerul mai rece se deplaseaza pentru a umple golul. Atat timp cat straluceste soarele, vantul va sufla, iar vantul a servit mult timp ca sursa de energie pentru oameni.

Energia eoliana reprezinta procesul de creare a energiei electrice folosind vantul sau fluxurile de aer care apar in mod natural in atmosfera terestra. Turbinele eoliene moderne sunt utilizate pentru a capta energia cinetica de la vant si pentru a genera energie electrica, se arată pe cez.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel