Siegfried Mureșan: Anticipatele reprezintă singura soluție pentru impasul în care se află Republica Moldova
Autor: Ioan-Radu Gava pe 15 apr, 20:37 | Personalități politice

Siegfried Mureșan: Anticipatele reprezintă singura soluție pentru impasul în care se află Republica Moldova / Sursă foto: Facebook Siegfried Mureșan

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a comentat decizia Curții Constituționale din Republica Moldova de constatare a circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru Relațiile cu Republica Moldova, a venit cu o reacție după ce Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului. Oficialul european subliniază faptul că derapajele democratice, lipsa reformelor, lipsa de rezultate privind frauda bancară, au dus Republica Moldova într-un impas politic, însă acum țara are nevoie de o guvernare stabilă și legitimă.

„Am văzut cum, în ultima perioadă, derapajele democratice și adoptarea unor legi controversate, împreună cu lipsa unui guvern legitim susținut de o majoritate transparentă, au dus țara într-un impas politic și financiar și au îngreunat gestionarea corectă a pandemiei. Lipsa reformelor în domeniul justiției, administrației publice, educației și sănătății, cât și lipsa de rezultate în ancheta privind frauda bancară au dus la pierderea unui ajutor substanțial din partea Uniunii Europene. Oamenii au avut cel mai mult de suferit de pe urma instituțiilor nereformate din Republica Moldova care de multe ori au fost depășite de criză. Acum, Republica Moldova are nevoie de o guvernare stabilă și legitimă, susținută de o majoritate parlamentară credibilă și transparentă. Alegerile anticipate reprezintă singura soluție pentru impasul în care se află Republica Moldova în acest moment”, susține Siegfried Mureșan. 

O nouă majoritate, pro-europeană, în Parlament

 

Europarlamentarul a ținut să remarce că cetățenii Republicii Moldova pot avea o țară reformată, alături de UE, iar Parlamentul European îi va ajuta să o aibă.

„La alegerile prezidențiale din noiembrie 2020 oamenii au votat în favoarea unui candidat ce dorește o țară reformată, modernă, apropiată de Uniunea Europeană și instituții care să funcționeze în interesul oamenilor. Această dorință poate să devină realitate, dacă în urma alegerilor parlamentare anticipate reiese o majoritate parlamentară reformistă, care să modernizeze Republica Moldova alături de președinta Maia Sandu. Noi, Parlamentul European, vrem să ajutăm cât mai mult cetățenii Republicii Moldova. Cu cât va exista o majoritate pro-europeană mai clară în viitorul Parlament, cu atât vor exista mai multe posibilități de ajutor și cooperare între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European”, a conchis Mureșan. 

Amintim că, după ce Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului, șeful statului este în drept să semneze decretul de dizolvare a forului suprem, informează Deschide

VEZI ȘI   -  Anticipate peste Prut. CCM a decis că Maia Sandu poate dizolva Parlamentul

Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri