Siemens schimbă permanent modul de lucru al angajaţilor
Autor: Rodica Mitu pe 16 iul, 13:50 | Stiri

job

Conglomeratul industrial german Siemens a decis să îşi lase angajaţii să lucreze de unde doresc, câte două sau trei zile le săptămână, un nou exemplu al modului în care pandemia de coronavirus a determinat companiile să regândească cum şi unde muncesc angajaţii, transmite Reuters.

Compania, care realizează o gamă largă de produse, de la trenuri şi până la software, a informat joi că board-ul său a aprobat un nou model de lucru care permite angajaţilor să lucreze de unde sunt mai productivi, inclusiv de acasă sau din spaţii de tip coworking.

„Obiectivul este de a permite angajaţilor din întreaga lume să lucreze în regim mobil pentru o medie de două sau trei zile pe săptămână, acolo unde este rezonabil şi fezabil', a informat Siemens într-un comunicat.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

„Aceste modificări vor fi însoţite şi de un nou stil de leadership, care pune accentul pe rezultat mai degrabă decât pe timpul petrecut la birou', a declarat, la rândul său, noul director general, Roland Busch.

Siemens, prima companie germană care schimbă cu caracter permanent modul în care organizează modul de lucru al angajaţilor, a informat că noul model se va aplica pentru peste 140.000 de salariaţi din 125 de locaţii, din 43 de ţări. Siemens a precizat însă că noua abordare va ţine cont de solicitările locale, de cerinţele specifice ale locului de muncă şi de preferinţele individuale, notează Agerpres.

Te-ar putea interesa și ....
Stiri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri