Silvia Vlăsceanu, director ACUE, acuzații: A trecut pe NEOBSERVATE. Nimeni nu a vrut să menţioneze
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Silvia Vlăsceanu, directorul ACUE, a lansat un avertisment după ultimele modificări la legea energiei şi afirmă că sectorul a fost afectat dramatic. 

"În sectorul energetic, investiţiile se fac pe termen lung,  nu se fac pentru o perioadă de 10-20 de ani. Ceea ce este, însă, necesar şi ne lipseşte cu desăvârşire este predictibilitatea şi stabilitatea legislativă. A trecut aşa, pe neobservate, nimeni nu a vrut să menţioneze cât de afectată este piaţa în acest moment de ultima modificare a legii energiei şi de impactul pe care îl va avea prin socializarea unor costuri care, evident, se vor reflecta în factura finală a consumatorului. Ultimele modificări, multe dintre ele fiind fără o minimă consultare cu piaţa, afectează dramatic sectorul.

Ce se întâmplă cu producătorii care produc deja din surse regenerabile? Sunt multe probleme de legislaţie care nu se discută cu sectorul, pe care sectorul le află absolut prea târziu ca să mai poată interveni. O să vă dau un singur exemplu, valabil şi pentru gaze şi pentru energie electrică. Părerea mea este că se va pune o mare presiune pe securitatea sistemului energetic, prin faptul că vom socializa nişte costuri, prin realizarea unor extinderi de până la 2500 de metri, pe banii celor care plătesc prin facturi. Miroase a ajutor de stat, discriminează concurenţa pe piaţă. Nimeni nu a făcut un studiu pentru a vedea cât va fi creşterea în tarife a acestor noi prevederi introduse pe ascuns, că nu am un cuvânt mai potrivit?", a declarat Silvia Vlăsceanu, directorul general al Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie, în cadrul dezbaterii Energy Forum - Liberalizarea pieței de gaze și energie electrică: costuri vs beneficii, organizată de DC MEDIA GROUP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel