Simona Halep, diagnostic după accidentarea de la Roma: Am o mică...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Twitter Simona Halep
Twitter Simona Halep
Simona Halep a anunţat diagnosticul oficial al accidentării care a forţat-o să se retragă din turneul WTA de la Roma şi care i-ar putea pune în pericol participarea la Roland Garros. 

"Salutare! După un RMN efectuat aici, la Roma, vă pot confirma că am o mică ruptură la nivelul gambei stângi. Voi veni acasă și de luni voi începe recuperarea la piscină și la sala de forță.

Rămân pozitivă și voi face tot ce e posibil pentru a reveni cât mai rapid. Vă mulțumesc din nou, ne revedem curând!", a scris Halep, pe Twitter.

Simona s-a retras de la WTA Roma 

Halep a fost nevoită să abandoneze încă din primul meci disputat la turneul WTA de la Roma, pe care anul trecut l-a câştigat. Sportiva din Constanţa domina clar meciul cu Angelique Kerber la momentul accidentării, scorul fiind de 6-1, 3-3. 

Cu toate astea, o durere la gamba stângă a făcut-o pe Halep să cheme medicul şi, ulterior, să anunţe abandonul. 

În funcţie de cât de gravă este accidentarea de la Roma, Simona va afla dacă în pericol sunt participările la Wimbledon, 28 iunie-11 iulie,  unde deţine trofeul, şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 23 iulie - 8 august.

Pe ce loc poate ajunge Halep în clasamentul WTA

Simona Halep (29 de ani) este în pericol să piardă poziţia pe podium în clasamentul WTA care va fi dat publicităţii după turneul din capitala Italiei. După foarte mult timp, Simona poate ajunge pe locul 4 dacă una dintre jucătoarele Aryna Sabalenka sau Elina Svitolina va câştiga turneul, scrie Digisport.ro.

Dacă Elina va triumfa pe terenul pe care se simte foarte bine ar ajunge la 6635 de puncte. Svitolina are două titluri chiar la Roma, câştigate în faţa Simonei Halep în 2017, respectiv 2018. Aryna se află într-o formă de zile mari şi tocmai a câştigat turneul de la Madrid. Iar o victorie în finală i-ar oferi un punctaj de 6905.

Lider incontestabil al clasamentului WTA este Ashleigh Barty, cu 10090 puncte şi care poate ajunge la 10885 dacă va câştiga la Foro Italico.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel