Simona Halep, vești proaste - S-a accidentat la mâna dreaptă
Autor: Mircea F. Cristian pe 21 ian, 12:52 | Tenis

Spre finalul meciului cu Brady, Simona Halep s-a dezechilibrat și a căzut, accidentându-se la mâna dreaptă.

După meci, Simona Halep a spus cum se simte, ea aducându-și aminte că s-a accidentat și la turneul din 2018:

”Cu siguranță a fost un meci greu. Am jucat anul trecut contra ei, iar meciul a ajuns în decisiv. M-am pregătit foarte bine. Sunt fericită că am câștigat și am ajuns în runda următoare. Mă simt foarte bine în Australia. Cred că în setul doi mi-am găsit ritmul. Am reușit s-o mișc mai mult pe teren și am servit mai bine. În aduc aminte că și în 2018 m-am accidentat în primul tur. Sper să repet parcursul de atunci (Simona a jucat finala atunci, pierdută contra lui Caroline Wozniacki - n.r.).

Mă doare puțin încheietura, dar nu mă gândesc la asta. Acum vreau să mă relaxez puțin și să mă recuperez pentru meciul următor. Este un sentiment frumos să-l am din nou pe Cahill lângă mine. Am o echipă foarte bună, care mă sprijină în fiecare moment”, a declarat Simona Halep.

Primul meci, primul pas către titlul Australian Open

 

Simona Halep şi-a pierdut serviciul în ghemul de debut al întâlnirii, Brady a avut apoi 2-0, 3-1 şi 4-2, dar Halep a reuşit egalarea, 4-4, şi a preluat conducerea (5-4). La 5-5, Halep şi-a pierdut serviciul la capătul unui ghem în care a trecut prin emoţiile unei posibile accidentări, dezechilibrându-se şi căzând pe spate. Simona a primit îngrijiri medicale în pauza dintre ghemuri, dar a putut continua şi a jucat cu mai multă determinare, salvând trei mingi de set şi trimiţând partida în tiebreak. Halep a rupt echilibrul la 3-2, cu un mini-break (4-2), Brady a egalat, 4-4, dar românca s-a desprins din nou, a avut 6-4 şi a încheiat cu 7-5. În final a câștigat ambele seturi.

Simona Halep a avut 2 aşi şi nu a făcut nicio dublă greşeală, în timp ce Brady a reuşit 4 aşi şi a comis 3 duble greşeli. Românca a avut procentaje mai bune la ambele servicii, a câştigat toate venirile la fileu, a avut mai puţine mingi direct câştigătoare (20-24), dar şi mult mai puţine erori neprovocate, 23-35.

Simona Halep şi-a asigurat 128.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe câştigătoarea dintre britanica Harriet Dart şi japoneza Misaki Doi.

Te-ar putea interesa și ....
Tenis Vezi toate articolele
Crossuri parteneri