Simptomele MAI PUȚIN CUNOSCUTE ale infectării cu Covid - 19: Este ORIBIL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
O tuse uscată, persistentă, dar și febră sunt cele două simptome principale ale infectării cu Covid - 19. Oamenii de știință au indicat un alt simptom de care se vorbește mai puțin, potrivit cotidianului The Sun.

Covid-19 poate ataca și sistemele noastre digestive. Experții spun că o durere acută de burtă este unul dintre simptomele mai puțin frecvent raportate ale coronavirusului.

Dr. Fern Riddell, istoric și autor, a detaliat pe Twitter simptomele ei digestive în timp ce a combătut coronavirusul. Pe 14 aprilie, ea a scris: "Am fost cel mai bolnav om. Mă simt foarte norocoasă să nu fi avut simptome respiratorii, ale mele au fost pur gastrice, dar chiar și cu simptome ușoare până la moderate, este oribil".

Ea a continuat să explice cum s-a simțit. A avut o „răceală de vară” și febră ușoară. Aceasta a menționat că și-a pierdut simțul mirosului. Dr Riddell a mai spus că lucrurile au luat o întorsătură în rău după ziua a 10-a. Ea a scris: Frisoane, dureri, deshidratare mare (6 litri de apă pe zi), greață copleșitoare, diareeee îngrozitoare, oboseală extremă.

"Te simți așa, atât de bolnav. Și este îngrozitor. Nu-mi amintesc mare parte din următoarele 14 zile."

Un studiu recent, publicat în American Journal of Gastroenterology, sugerează că oamenii ar putea experimenta probleme digestive, cum ar fi diareea, atunci când sunt infectate cu coronavirus. Cercetătorii au analizat datele de la 206 de pacienți cu Covid-19 din provincia Hubei din China și au descoperit că 48,5% dintre acești pacienți au ajuns la spital cu simptome digestive, cum ar fi diaree, vărsături sau dureri abdominale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel