Urmărește emisiunea live
Sindicatele din Poliţie, reacţie după mărirea salariilor de către Marcel Vela. "Şi-a respectat cuvântul"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Sindicatele din Poliţie au reacţionat după ce în şedinţa de Guvern s-a aprobat proiectul de modificare a OUG 114/2018, care prevede mărirea salariilor poliţiştilor. 

"Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România "Alexandru Ioan Cuza" saluta aprobarea in ședința de guvern - care a avut loc la data de 14.05.2020 - a proiectului de modificare a OUG 114 / 2018, document care va pune în aplicare Decizia 51 /2019 a Î.C.CJ. privind salarizarea polițiștilor.

Federația remarca astfel faptul ca ministrul de interne Ioan Marcel Vela și-a respectat cuvântul in ceea ce privește promisiunile făcute sindicatelor polițiștilor, cu ocazia ședințelor de dialog social, referitoare la corectarea deficientelor constatate de ICCJ.", a transmis Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei, într-un comunicat de presă. 

Despre ce este vorba

"Documentul aprobat se referă la

⁃ plata retroactivă, pe ultimii 3 ani, începând cu ianuarie 2020, a drepturilor salariale reprezentate de sporul de studii superioare, fidelitate și alte elemente salariale specifice, în funcție de condițiile de muncă, de care au beneficiat doar o parte din polițiști până la acest moment;

⁃ stabilirea noului salariu de funcție, începând cu ianuarie 2020, care să conțină și sumele compensatorii reprezentate de sporul de studii superioare și sporul de fidelitate;

⁃ acordarea sporurilor pe bază de pontaj (spor de noapte, spor de sâmbete, duminici și sărbători legale etc) prin raportare la noul salariu de funcție mărit;

⁃ recalcularea pensiilor militare pentru colegii care s-au pensionat în intervalul ianuarie 2017 – ianuarie 2020;

⁃ stabilirea salariului de funcție la nivelul maxim al coeficientului de ierarhizare, atât pentru agenții de poliție cât și pentru ofițerii de poliție.

Pe ordinile de zi ale ședințelor de dialog social se afla și alte proiecte fata de care FSDPR a exprimat diferite puncte de vedere, care pot îmbunătăți performanțele profesionale ale polițiștilor și climatul social românesc in general.", se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel