Sindrom RAR: O pisică de doar 5 luni arată BĂTRÂNĂ și tristă. Ce este Ehlers-Danlos (VIDEO)
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels / Sindrom RAR: O pisică de doar 5 luni arată BĂTRÂNĂ și tristă. Ce este Ehlers-Danlos
Pexels / Sindrom RAR: O pisică de doar 5 luni arată BĂTRÂNĂ și tristă. Ce este Ehlers-Danlos
O pisică de 5 luni arată asemenea uneia cu o vârstă mult mai înaintată din cauza unui sindrom rar. 

În Salem, Massachusetts, există o pisică născută cu o afecţiune rară care îi conferă un aspect foarte neobişnuit. Are 5 luni, dar pare mult mai în vârstă, scrie Mediafax. Teddy s-a născut cu sindromul Ehlers-Danlos, numit şi astenie cutanată felină. Este o patologie congenitală care îi face pielea neobişnuit de elastică şi lăsată din cauza lipsei de colagen.

Această disfuncţie metabolică îi face pielea atât de lăsată, încât Teddy părea mai bătrân şi permanent abătut. Acest lucru a fost vizibil încă de la naştere. Tara Kay, fondatoarea Odd Cat Sanctuary, a fost contactată de un salvator de animale şi a prezentat cazul: „Ne-a căutat pentru a ne întreba dacă îl putem ajuta”.

„Pielea lui este foarte subţire şi se poate rupe în orice moment. Are nevoie de îngrijire specială şi multă atenţie, deoarece poate fi grav rănit”, explică Tara Kay.

Între timp, Teddy a început un tratament care ar trebui să-i întărească pielea: „Ia un supliment de colagen”.

De ce pisicile iubesc cutiile

Cercetătorii au reuşit să explice motivul din spatele plăcerii pisicilor de a se ascunde în cutii.

În primul rând, cutiile reprezintă pentru pisici un remediu împotriva stresului. Un studiu realizat de veterinarul Claudia Vinke de la Utrecht University a avut ca scop principal monitorizarea nivelului de stres al pisicilor din adăposturi. După ce a oferit unor pisici varianta de a se ascunde în cutii de carton, în timp ce pisicile dintr-un grup separat au fost private de acest element, veterinarul a observat diferențe foarte importante în ceea ce privește nivelul de stres al pisicilor din cele două grupuri.

Cu alte cuvinte, pisicile care au primit cutii de carton au fost mai puțin stresate și au căutat compania oamenilor mai repede decât cele care nu au avut unde să se ascundă.

În al doilea rând, pisicilor nu le plac conflictele. Așadar, o cutie reprezintă adăpostul perfect pentru a scăpa de un conflict, notează România TV.

Vezi și: Dacă vreți să aveți seara mai frumoasă, trebuie să vedeți imaginile de aici. Imposibil ca aceste pisici să nu vă facă să zâmbiți!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel