Ministru de Externe: SUA sufocă sirienii cu sancțiuni așa cum a făcut și cu George Floyd
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Siria acuză SUA că folosesc sancțiuni pentru a sufoca sirienii „ca George Floyd”.

Ministrul sirian de Externe a acuzat sâmbătă administrația președintelui american Donald Trump că a încercat să sufoce sirienii cu sancțiuni „la fel cum George Floyd și alții au fost sufocați cu cruzime în Statele Unite”, transmite Reuters. 

Noile sancțiuni americane care au intrat în vigoare în iunie în temeiul așa-numitei legi Caesar au stricat și mai mult economia țării devastate de război, interzicând companiilor străine care tranzacționează cu Damasc.

S-au adresat sâmbătă Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, printr-un videoclip înregistrat, ministrul sirian de externe și viceprim-ministru Walid Al-Moualem. Ei au comparat efectul sancțiunilor cu moartea lui Floyd, un americanul de culoare care a murit în mai după ce un ofițer de poliție l-a îngenuncheat, ținându-l de gât.

„Scopul real al legii este de a pune presiune asupra sirienilor, mijloacelor de trai și vieții lor de zi cu zi. Este o încercare inumană de a sufoca sirienii, la fel cum George Floyd și alții au fost sufocați cu cruzime în Statele Unite ”, a spus Al-Moualem.

ONU nu a oferit imediat comentarii privind aceste acuzații. În iunie, Rusia a făcut, de asemenea, o referință ascunsă la moartea lui Floyd, care a stârnit proteste în Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel