Sistemul „Dominion“, care a numărat voturile din SUA, a PICAT. Rezultatele din Georgia vor întârzia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Sistemul „Dominion“, care a fost folosit în numărarea și contabilizarea voturilor din Statele Unite ale Americii, a picat și întârzie renumărarea din Georgia.

Oficialii electorali din ținutul Fulton,Georgia, au declarat presei că s-a prăbușit un server mobil Dominion Voting Systems, care a întârziat cea de-a treia renumărare a alegerilor prezidențiale, iar tehnicienii companiei „au fost trimiși pentru a rezolva problema”. Totodată, s-a raportat că biroul secretarului de stat din Georgia este conștient de eforturile de „rezolvare a problemei”.

Raportul indică faptul că aproximativ 88% din buletinele de vot din cel mai mare ținut al Georgiei au fost numărate, iar renumărarea va fi reluată din nou. Termenul limită pentru finalizarea acesteia este 2 decembrie 2020. Deși Joe Biden l-a învins pe președintele Trump cu aproximativ 13.000 de voturi, Trump și echipa sa juridică au contestat rezultatele. Trump și-a exprimat frustrarea față de liderii din anumite state cu privire la modul în care au fost gestionate atât alegerile, cât și numărul de voturi alocate candidaților, cu precădere în așa numitele swing-states.

Trump a declarat că guvernatorul Brian Kemp nu a făcut „absolut nimic” pentru a pune la îndoială rezultatele, în timp ce l-a calificat pe Brad Raffensperger, secretar de stat, drept „dușman al poporului”, pentru că a permis ceea ce el a numit „un sistem fraudulos” în Georgia, precizează FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel