Sistemul hibrid, ”EȘEC la scară națională”. Tunegaru AVERTIZEAZĂ: NU va funcționa, ne-am blocat la primul pas!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Semnal din învățământ la începutul anului școlar! 

Cristina Tunegaru, profesoară de limba română, a subliniat, la Digi24, că elevii care urmează școala în format online nu au parte educație. ”Vom începe să vedem în zilele următoare. E un eșec aproape la scară națională, pentru că sistemul acesta hibrid, din păcate, nu va funcționa, ne-am blocat chiar la primul pas, la pasul conexiunii la Internet.” 

Profesoara de română a atras atenția că sunt necesari mai mulți bani pentru a realiza ore online, pentru o transmisiune în direct a orelor de curs. ”În momentul acesta, școlile nu au resurse materiale sau umane pentru a realiza orele online, pentru a realiza aceste transmisiuni. Asta înseamnă că școala se va face într-un ritm foarte lent, profesorul va lucra o săptămână sau două cu câte o jumătate de clasă, iar în săptămâna următoare va relua același conținut cu cealaltă jumătate de clasă. Copiii vor învăța două săptămâni și apoi vor avea o pauză de o săptămână - două, ceea ce este extrem de grav pentru educația tuturor copiilor din țară. Spectacolul pe care l-am văzut ieri a fost unul care m-a întristat profund, în care educație e mai degrabă mimată”. 

”Știu de la anumiți părinți că, deși copiii lor trebuiau să participe la ore în sistem online, mulți nu au participat, pentru că profesorii au întâmpinat dificultăți, profesorii n-au fost pregătiți” a explicat Tunegaru. ”Acum e foarte târziu să luăm măsuri, e nevoie de mult efort și de recunoașterea realității” a precizat profesoara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel