Situația se complică în școlile din Constanța. Schimbări majore
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Prefectura Constanța a anunțat, marți, că în șapte unități de învățământ au fost schimbate scenariile de funcționare, ca urmare a modificării numărului cazurilor de Covid-19.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, CJSU a aprobat propunerea care prevede ca șapte unități de învățământ din județ să își schimbe scenariul de funcționare, în funcție de modificările constatate de reprezentanții ISJ Constanța și DSP Constanța.

Astfel, Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța va trece de la scenariu 1, la scenariul 3, doar pentru grupa mare, până pe data de 28 septembrie. Aici, un cadru didactic s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 și a intrat în contact și cu o parte dintre preșcolari.

Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța va trece de la scenariul 2 la scenariul 3, până pe data de 29 septembrie, după confirmarea a patru cazuri de coronavirus în rândul angajaților. Aceștia nu au intrat în contact cu elevii unității de învățământ, doi fiind deja spitalizați de săptămâna trecută, iar alți doi au primit confirmarea luni seara.

„De asemenea, cinci unități din localitatea Amzacea (Școala Generală Nr. 1, Școala Generală Nr. 2 General Scărișoreanu, Grădinița cu Program Normal Amzacea, Grădinița cu Program Normal General Scărișoreanu și Grădinița cu Program Normal Casicea), vor trece de la scenariul 2 la scenariul 1, fundamentarea inițială nefiind elocventă, în condițiile unei rate a incidenței cumulate de 0 în ultimele două săptămâni”, se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel