Situație periculoasă în România. Rafila explică de ce tot CREȘTE numărul de infectări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Societății Române de Microbiologie, prof. Alexandru Rafila, a explicat cum va fi afectată România după ce a depășit media europeană a infecțiilor cu coronavirus.

Prof. Rafila a transmis că românii pot avea dificultăți de călătorie în alte țări în cazul în care situația din România se înrăutățește.

Da, este adevărat, vedeți că depinde foarte mult de noi dacă ajungem la această medie europeană pentru că pe viitor există posibilitatea ca turismul între statele membre să fie posibil mai ales acolo unde statele sub medie. Călătoriile vor fi posibile oricum, dar mă refeream la chestiunea legată de izolare.

Cred că toți cetățenii români își doresc să călătorească în condiții de confort și să nu fie condiționați de izolarea de două săptămâni”, a spus profesorul, la Digi 24.

De ce s-a ajuns la această situație

La început, lumea a fost foarte alertată, a păstrat toate aceste măsuri cu mare strictețe. Acum, ne găsim într-o stare în care am trecut de greu ca să spunem așa, ne gândim că situația din Italia nu se poate repeta în România. Probabil că este o relaxare prematură, sunt informații multe contradictorii. Aici trebuie să lucrăm încât să transmitem un mesaj unitar și, cum spuneam, lucrul cel mai important este ca oamenii să petreacă vara aceasta fără multe complicații, iar acest lucru este condiționat de fiecare dintre noi, de cum ne comportăm”, a conchis Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel