Slovenia: Proteste violente împotriva restricțiilor. Poliția a ripostat cu tunuri de apă și gaze lacrimogene / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Slovenia: Proteste violente împotriva restricțiilor. Poliția a ripostat cu tunuri de apă și gaze lacrimogene   /   Sursă foto: Captură YouTube
Slovenia: Proteste violente împotriva restricțiilor. Poliția a ripostat cu tunuri de apă și gaze lacrimogene / Sursă foto: Captură YouTube
În capitala Sloveniei au avut loc proteste violente împotriva măsurilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Proteste violente în capitala Sloveniei din cauza înăspririi măsurilor impuse pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus. Mai mulţi poliţişti au fost răniţi după ce manifestanţii au aruncat în ei cu sticle, pietre şi petarde. Oamenii legii au ripostat cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene.

Mai mulţi protestatari au fost reţinuţi de forțele de ordine. În total, la manifestaţii au participat în jur de opt mii de oameni. Noile măsuri impun paşaportul verde ca o condiţie pentru a munci sau pentru a frecventa anumite localuri.

Aceste restricţii au fost implementate în contextul în care situaţia epidemiologică se agravează în ţară. Pe parcursul zilei de miercuri, în Slovenia au fost înregistrate aproape 1400 de cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19 şi şase decese. Rata de vaccinare în această ţară este de 45 la sută, scrie Publika.

Manifestație masivă la Paris. Se protestează împotriva pașaportului sanitar și măsurilor restrictive

Mii de francezi au ieșit să protesteze împotriva implementării pașaportului sanitar. Oamenii protestează deja de mai multe weekend-uri și nu par să renunțe la manifestațiile de stradă.

Aproape 200 de mitinguri au fost organizate împotriva certificatului sanitar obligatoriu în toată Franța. Dintre acestea, cinci manifestații sunt planificate la Paris. Autoritățile așteaptă între 130.000 și 170.000 de manifestanți în toată țara, iar în Paris între „17.000 și 27.000, potrivit unei surse din poliție.

În același timp, potrivit unui sondaj Odoxa-Backbone Consulting pentru Le Figaro publicat joi, 67% dintre francezi ar aproba introducerea permisului de sănătate., scrie LeMonde.fr (vezi imaginile AICI).

Situație îngrijorătoare în spitalelele din România. Doar 3 paturi libere la ATI în Capitală

Valul 4 al pandemiei lovește în plin România. Specialiștii au avertizat deja că este un val al nevaccinaților și că numărul celor infectați va crește de la o zi la alta. Mai multe spitale din țară sunt deja pline și rămân fără locuri la ATI pentru pacienții COVID. Potrivit Ministerului Sănătății, la nivel național mai sunt libere doar 109 locuri, dintre care 40 de locuri sunt pentru copii. În Capitală mai sunt doar 3 paturi libere la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel