Șnitel de porc cu cartofi la cuptor. Rețeta perfectă pentru o masă în familie. Deliciosss!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: captură video YouTube "Delicatese"
Sursa foto: captură video YouTube "Delicatese"
Dacă ai poftă de ceva buuun, dar nu dulce, șnitelul de porc cu cartofi la cuptor este alegerea perfectă. Iată rețeta.

Ingrediente

- cotlet de porc fără os  500 g
- făină 100 g
- ouă 2 buc
- pesmet 150 g
- sare 1 linguriță
- piper negru măcinat   1/2 linguriţă
- piper alb măcinat  1/2 linguriţă
- praf de usturoi 1/2 linguriţă
- boia de ardei dulce 1/2 linguriţă
- cartofi 4 buc
- rozmarin

Vezi și: Cotlet de porc "ca la Sinaia". Cea mai bună REȚETĂ. Este absolut delicios!

Cum se prepară

Tăiaţi cotletul în felii subţiri. Bateţi bine cu ciocanul de carne fiecare felie. Pentru amestecul de şniţele aveţi nevoie de trei vase. În primul vas amestecaţi făina cernută împreună cu 2 linguriţe de sare, 1/2 linguriţă piper negru pudră, 1/2 linguriţă piper alb pudră, 1/2 linguriţă boia de ardei dulce, scrie delicatese.net. În al doilea vas, bateţi ouăle împreună cu un praf de sare până se formează puţină spumă la suprafaţă. În al treilea vas puneţi pesmetul.

Tăvăliţi o felie de carne prin făină, pe toate părţile. Scuturaţi-o bine de excesul de făină şi apoi tăvăliţi-o prin ou. Scurgeţi bine şi tăvăliţi-o prin pesmet. Repetaţi pentru toate feliile. Puneţi feliile la prăjit la foc mediu în ulei preincins. Scoateţi pe un prosop de hârtie.

Tăiaţi cartofii rondele de aproximativ 1 cm grosime. Amestecaţi cu sare şi ulei și apoi aşezaţi-le în tava de cuptor. Puneţi tava la cuptor pentru 40 min la 200 de grade, până se rumenesc. Întoarceţi rondelele pe cealaltă parte şi mai ţineţi 10 minute la 200 grade.

Iată rețeta explicată pas cu pas de cei de la "Delicatese":

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel