”Șoc economic extraordinar de ridicat”. Semnal de la vârful BCE: De ce va dura o perioadă îndelungată revenirea la normal a economiei
Autor: Roxana Neagu pe 04 aug, 14:48 | Economie

Economistul șef al Băncii Centrale Europene (BCE), Philip Lane, a avertizat asupra evoluției economice. 

Economia zonei euro a avut în trimestrul doi din 2020 o performanță mai bună decât se anticipa, dar Philip Lane a subliniat, conform Agerpres, că ”nu ar fi înțelept” să fie trase concluzii rapide. ”Concluziile ar trebui evaluate împreună cu datele privind evoluţia din trimestrul trei", a subliniat el. 

Philip Lane consideră că creşterea numărului de cazuri de coronavirus în unele regiuni europene precum şi pe plan global afectează încrederea consumatorilor şi investiţiile companiilor. Oficialul BCE precizează: "Aceşti factori ne ajută să explicăm de ce va dura o perioadă îndelungată de timp până când economia se va redresa deplin în urma şocului provocat de pandemia de coronavirus (COVID-19), dar şi de ce sunt necesare măsuri fiscale şi monetare semnificative”. Datele preliminare publicate vineri de Eurostat arată că economia zonei euro a înregistrat un declin de 12,1% în trimestrul doi din 2020, cea mai semnificativă scădere de când se publică aceste date, respectiv 1995. BCE previziona un recul de 13%."Nivelul şocului economic rămâne extraordinar de ridicat şi perspectivele extrem de nesigure", precizează economistul. 

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri