ȘOCANT. Au vrut să vândă carnea unui leopard drept remediu pentru astm. Riscă 5 ani de închisoare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
FOTO: Primăria Sibiu
FOTO: Primăria Sibiu
Trei persoane din Sri Lanka au ucis un leopard pe cale de dispariție pentru a-i vinde carnea. 

Trei persoane au fost arestate vineri în Sri Lanka după ce au prins şi ucis un leopard, o specie aflată în pericol de dispariţie, transmite Agerpres. Motivul pentru care au făcut acest lucru este unul șocant. Potrivit AFP, aceștia au vrut să vândă carnea animalului drept remediu pentru astm. Se pare că potrivit unei credințe populare, carnea de leopard vindecă această afecțiune.

"Au ucis animalul şi i-au tăiat capul, după ce l-au prins joi", a declarat pentru AFP inspectorul şef Dushantha Kangara.

Suspecţii au aruncat capul leopardului în pădure şi i-au luat corpul pentru a-i vinde pielea şi carnea, potrivit lui Kangara. Cei trei au fost arestați în urma unei descinderi. Poliţia a confiscat de la suspecţi 17 kilograme de carne de leopard.

Leoparzii din Sri Lanka, estimaţi la mai puţin de o mie de exemplare, se află pe lista animalelor pe cale de dispariţie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii. Rănirea unui leopard se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare în Sri Lanka.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel