INCREDIBIL! Cum era să moară o ieșeancă din cauza unei DIETE de pe internet. MARE GRIJĂ!
Autor: Doinița Manic pe 04 aug, 12:01 | Sanatate

O tânără din Iași a ajuns în stare gravă la spital după ce a urmat o dietă strictă, găsită pe Internet.

O dietă de pe internet a băgat o tânără ieșeancă în spital, scrie bzi.ro.  Fata ar fi mâncat timp de o lună alimente care nu au depășit 600 de calorii pe zi și a reușit să slăbească 10 kilograme. Rezultatul sună a fi unul promițător, însă drept urmare aceasta a ajuns la spital în stare gravă. Potrivit medicilor, ea avea tensiunea mică, hipoglicemie, astenie musculară și anemie, toate fiind efecte adverse ale malnutriției. Tânăra ar fi avut înainte o masă corporală în parametri normali, însă ar fi vrut să slăbească mai mult pentru a fi de invidiat la piscină. 

"A ajuns în timp util, spunem noi, pentru că dacă nu se prezenta la timp la medic, putea să moară", a declarat Gina Botnariu, șefa Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice de la "Spitalul Sf. Spiridon" din Iași. 

Potrivit medicilor, fata, în vârstă de 23 de ani, va avea nevoie de cel puțin două luni de recuperare și de mai multe ședințe la psiholog. Totodată, aceștia avertizează că a pierde mai mult de 4 kilograme pe lună înseamnă să te expui unor dezechilibre metabolice extrem de mari, ceea ce poate fi foarte periculos.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri