Șofer prins cu permisul fals la controlul de frontieră. Susținea că e autentic
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Punctul vamal Sculeni, din judetul Iasi.
Punctul vamal Sculeni, din judetul Iasi.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Bulgaria, ce s-a dovedit a fi fals.

Aseară, în jurul orei 17.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în România, călătorind cu un autocamion, un bărbat de cetăţenie română, în vârstă de 34 de ani.

”La controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Bulgaria, având imprimată fotografia sa, despre care colegii noştri au avut suspiciuni cu privire la autenticitate. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals”, se arată într-un comunicat de presă. 

Polițiștii au deschis o anchetă 


Persoana în cauză a declarat polițiștilor că a obţinut permisul de conducere în Chişinău, plătind suma de 300 de euro. Bărbatul a mai adăugat că în momentul în care a primit permisul de conducere bulgăresc l-a predat pe cel moldovenesc, fapt pentru care a fost convins că documentul prezentat la control este autentic.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel