Şofer român de tir, EROU în Europa. A salvat un coleg atacat de hoţi înarmaţi cu o sabie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un şofer român de TIR, originar din Brăila, a salvat viaţa unui coleg din Belarus, care a fost atacat de hoţi într-o parcare din Franţa, aproape de Calais. 

"O nouă tragedie a stat să se întâmple aseară în una din parcările de pe coasta Franței.

Scenariul... copie la indigo ca și în cazul răposatului Mihai Spătaru, colegul nostru ucis acum 2 săptămâni. De data aceasta, doar tăria de caracter și curajul unui alt coleg al nostru, Vasile Marian pe numele lui, culmea tot din Brăila, angajat al unei companii românești, au salvat atât viața colegului nostru cât și a colegului din Belarus, parcat langă el", se arată pe pagina de Facebook Ilie Matei - Omul Şoselelor.

VEZI Al doilea șofer de tir român UCIS. A fost găsit în cabina camionului

Doar gălăgia i-a salvat

.

"În jurul orei 4.30, colegul nostru Marian Vasile, a coborât din camion să meargă la toaletă parcării, moment în care a observat o persoană în laterala remorcii. Imediat omul nostru a făcut stânga împrejur, a sărit în camion, a încuiat ușile și a pornit motorul claxonând. Știa ce pătise colegul Mihai cu 2 săptămâni în urmă, așa că nu a riscat să se apropie de străinul din laterală remorcii.

În acel moment, un alt atacator cu un obiect ascuțit de mărimea unei mini săbii a venit la fereastra mașinii strigând la el să nu mai facă gălăgie, asta în limba engleză. În acel moment, a lovit cu mânerul sabiei ușa camionului, după cum se observă și în foto. În acest timp, celălalt atacator a încercat să deschidă ușa remorcii, dar fără succes, camionul fiind dotat cu încuietori tipice remorcilor frigorifice. Văzând că nu are succes, au trecut la remorca colegului din Belarus, dar gălăgia făcută de Marian, i-a pus pe fugă până la urmă", a mai transmis acesta.

Şoferul din Belarus, drogat

"Văzând că în camionul de Belarus nu se mișcă nimic după atâta zgomot, colegul nostru a bătut la ușile rusului sperând că acesta este încă în viață. În cele din urmă a reușit să îl scoată din cabina, acesta fiind gazat după metoda tipică folosită de hoții din Franța. Mirosul de gaz din cabina era pătrunzător, spune Marian. "Omul era semidrogat de la gazul ăla când l-am dat jos din cabina", a povestit acesta.

După ce s-au liniștit au sunat la poliție, în speranța că vor fi ajutați... Mda, au fost redirecționați telefonic spre un vorbitor de spaniolă, acesta repezindu-i rapid :Sunt morți sau răniți?? Nu, nu sunt... Și atunci ce doriți mai exact?? Păi... să ne ajutați, nu ne simțim în siguranță...

A venit Jandarmeria, după mai bine de 1.30 h. Scenariul clasic: în loc să verifice nr mașinii la care oamenii au reușit să facă poză, cei 2 jandarmi au controlat actele camioanelor, actele mărfurilor și vizual au verificat și marfa bielorusului prin ruperea sigiliului de la remorcă...", mai transmite Ilie Matei.

"Atacatorii, fizionomii de europeni, nu imigranţi"

"Vin și eu cu o întrebare ce se află în ultima perioada pe buzele tuturor ai noștri de pe șosele :Cum facem că să ne apărăm în asemenea cazuri?? Începem să ne inarmăm?? Câți de-ai noștri trebuie să mai moară pt a se lua măsuri de protejare a acestor oameni care își riscă viața pe teritoriul unor țări pe care le deservesc sau le tranzitează, prin natura jobului lor? Deja situația degenerează și doar reflexul de a fugi în cabina și a se încuia i-a salvat viața colegului nostru...

Foarte important: atacatorii au fizionomii de europeni, nu imigranți. Între ei au vorbit într-o limba necunoscută colegului nostru, albaneză sau bulgară, din câte mi-a povestit omul la telefon. Urgent trebuiesc luate măsuri, ai noștri riscă mult într-o țară în care infracționalitatea pare că nu se mai ascunde în spatele măștilor sau a întunericului. Acțiunea a avut loc pe A16, la aproximativ 60 km de Calais. Aveți grijă de voi!! Pe șosele ne avem doar unii pe ceilalți!", se mai arată în postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel