Şoferul care a dat jos o fată romă din microbuz, amendat de CNCD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Raluca Tindeche
WhatsApp
Foto: Pixabay/Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay/Imagine cu rol ilustrativ
Şoferul care a dat jos o fată romă din microbuzul şcolar şi primarul comunei Petrăchioaia care i-a interzis elevei să mai folosească respectivul microbuz timp de 30 de zile au fost amendaţi.

Şoferul care a dat jos o fată romă din microbuzul şcolar şi primarul comunei Petrăchioaia care i-a interzis elevei să mai folosească respectivul microbuz timp de 30 de zile au fost amendaţi de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

De ce au fost amendați cei doi 

Potrivit CNCD, şoferul a fost amendat cu 1.000 de lei, iar primarul - cu 3.000 de lei. Deciziile celor doi 'reprezintă fapte de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate', arată Consiliul. Decizia a fost luată în Colegiul Director, miercuri, când au mai fost amendate încă două cazuri de discriminare a romilor. CNCD a apreciat că 'segregarea elevilor de etnie romă la nivelul claselor a V-a în şcoala din Dăgâţa, judeţul Iaşi, reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate' şi în acest sens a amendat directorul instituţiei de învăţământ cu 2.000 de lei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi cu 4.000 de lei. În acest caz, Colegiul Director recomandă elaborarea unui plan de desegregare şcolară în judeţul Iaşi. Tot miercuri, CNCD a apreciat că 'afirmaţiile privind caracteristicile etniei rome făcute în mod repetat de un consilier local din municipiul Călăraşi reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate'. În acest sens, a fost aplicată amenda contravenţională de 2.000 de lei, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel