Soluția lui Orban pentru Zuckerman și Iohannis. Cum scapă țara de baronul roșu
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
foto: b1.ro
foto: b1.ro
Ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, a lăudat eforturile președintelui Iohannis de a curăța România de ultimii baroni roșii. Dar, și premierul Ludovic Orban, șeful PNL, poate să-l ajute pe președinte în acest sens.

Dacă baronul roșu este rău, pentru PNL baronul Meiroșu este bun. O semianonimă traseistă politică, Emilia Meiroșu, a văzut pentru a treia oară lumina, pe Drumul Damascului, fiind primită de PNL în rândurile sale, după o fructuoasă carieră în PSD și ProRomânia.

Nu putem exclude ipoteza că Ludovic Orban se teme de moțiunea de cenzură și încearcă să racoleze câțiva trădători, ca să își păstreze scaunul. De pildă pe Daniel Breaz, pe care PSD l-a pus pe liste la parlamentare și, în 2018, l-a uns ministru. După nici doi ani, acesta a descoperit că nu se mai regăsește în PSD, dându-și demisia din partid în pragul moțiunii. Gest de superbă moralitate. Ce-ar fi fost să-și dea demisia și din Parlamentul în care a ajuns pe listele PSD, dacă tot vorbim de obiecte pierdute și neregăsite?

Dar, o astfel de viziune limitată, meschin-electoralistă, nu poate surprinde strategia PNL pe termen lung. Cred că racolarea a trei parlamentari și 120 de primari de la PSD reprezintă doar începutul unei lupte istorice de reformă morală. Practic, cu această rețetă, PNL poate scăpa țara de toți baronii roșii, din trecut, prezent și viitor.  De ce să înțepe baroni roșii cu scobitoarea, când poate bascula în partid tot camionul? Vrea să scape țara de PSD, atunci să absoarbă în PNL tot PSD-ul. Nici nu ar fi la prima reușită. Doar PNL a absorbit și partidul din care s-a desprins PSD-ul, în 1992 (FSN-PD-PDL), de ce să lase treaba rezolvată doar pe jumătate?   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel