Şomajul tehnic, efecte negative. Ialomiţianu: Asta se va întâmpla
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Gheorghe Ialomițianu
Gheorghe Ialomițianu
Şomajul tehnic riscă să ajungă în România o măsură de austeritate având în vedere modul excesiv în care se aplică, afirmă Gheorghe Ialomiţianu.

"Daca se va exagera cu acest somaj se va produce o stagnare a productiei si o reducere a consumului cu efecte negative pe termen lung, atat economic cat si social.

Indemnizatia de somaj tehnic ar fi trebuit sa fie acordata de catre firmele care si-au suspendat activitatea economica datorita prevederilor ordonantei militare. Ar fi bine ca in regim de urgenta sa se reglementeze prin Ordonante militare modul in care trebuie sa functioneze firmele care pot sa isi desfasoare activitatea in aceasta perioada. Multe firme au reusit sa isi adapteze activitatea si doresc sa functioneze. Sigur ca aceste firme ar trebui sa respecte conditiile impuse de specialistii din domeniul sanatatii", a scris Gheorghe Ialomiţianu pe Facebook.

Cum ar trebui să intervină Guvernul

"Guvernul ar trebui sa elaboreze un program prin care sa stimuleze atat productia interna cat si consumul populatiei. Autoritatile locale ar trebui sa simplifice birocratia administrativa si sa acorde facilitati pentru stimularea activitatii economice. In primul rand trebuie sprijiniti producatorii romani avand in vedere ca firmele internationale trebuie sa respecte politicile stabilite de societatile mama. Se impun măsuri de protejare a puterii de cumparea în primul rand pentru persoanele cu venituri reduse", transmite Ialomiţianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel