SONDAJ CURS COVID-19. Care este cea mai mare teamă a românilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Antena 3 a prezentat, în exclusivitate, un sondaj de opinie CURS despre părerea românilor referitoare la criza provocată de pandemie. 

Sondajul, realizat în perioada 1 - 7 aprilie 2020, cu populație adultă rezidentă în România - 980 de respondenți votanți în vârstă de 18 ani și peste - a fost prezentat în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3, de către Mihai Gâdea. Metoda de culegere a datelor a fost metoda Cati.  Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este de +/ - 3,2% la un nivel de încredere de 95%.

În prezent, 83% dintre românii chestionați cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită. 13% sunt de părere că în prezent România se îndreaptă într-o direcție bună,  iar 4% nu au știut sau nu au răspuns la întrebare.

Cei mai mulți dintre români - 39% -consideră că epidemia COVID-19 a fost gestionată prost.

Raed Arafat a obținut cel mai mare scor - 27% - din partea românilor, întrebați fiind cine are cel mai mare merit în gestionarea epidemiei, în timp ce DSP este pe primul loc - 26% -, când vine vorba despre cea mai mare vină în gestionarea epidemiei. 

Românii cred că plafonarea prețurilor la medicamente reprezintă o măsură bună.

Cei mai mulți dintre români, într-o proporție de 74%, cred că vom avea o criză economică majoră, după ce starea de urgență va fi ridicată.

Cea mai mare teamă a românilor, în această perioadă, potrivit sondajului, este că se vor îmbolnăvi - 89%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel