SONDAJ DCNews în plină pandemie. Rafila, intervenție după ce a văzut CIFRELE. Ce i-a atras atenția
Autor: Mihai Ciobanu pe 19 noi 2020 / 14:45 | Sanatate
Exclusiv

Profesorul Alexandru Rafila a comentat cifrele unui sondaj DC News.

Alexandru Rafila a comentat, în cadrul dezbaterii online „Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”, rezultatele sondajului realizat de DC News pe teme medicale legate de gripă, vaccinare, antibiotice şi despre cunoştinţele pe care le au oamenii despre acest subiect.

Citeşte şi: SONDAJUL MOMENTULUI despre antibiotice și gripă. Vâlcu: M-a surprins un lucru / VIDEO

"Sondajul este foarte interesant. Are un număr mare de participanţi. Nu ştiu dacă cei 20% care apar la fiecare dintre întrebări, care spun că nu ştiu, de exemplu, ce tip de infecţii tratează antibioticele, dacă poate apărea rezistenţă sau dacă gripa se tratează sau nu cu antibiotice sunt aceiaşi, dar oricum este clar că noi avem menirea de a face o campanie care să ducă la micşorarea numărului de persoane care nu ştiu. E mai uşor decât să-i convingi pe unii care au anumite opinii foarte adânc înrădăcinate. Sigur, şi acolo avem de lucru, dar cei care nu ştiu pot fi informaţi şi atunci vor avea o opţiune corectă.

Mă bucur, de exemplu, că 70% dintre persoanele care au răspuns ştiau că gripa se poate preveni prin vaccinare. E un lucru foarte bun, nu numai legat de gripă ci şi în contextul eforturilor care se vor face probabil anul viitor în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva infecţiei cu noul coronavirus", a declarat profesorul Rafila.

 

VIDEO: 

  

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri