SONDAJ EXPLOZIV înainte de alegerile locale. Este CUTREMUR pe scena politică, procente care pot răsturna TOT
Autor: Roxana Neagu pe 25 sep 2020 / 21:36 | Alegeri locale 2020
Exclusiv
Exclusiv
Exclusiv
Exclusiv
Exclusiv

Rezultate de ultimă oră înainte de alegerile locale de duminică, 27 septembrie 2020. 

DCNews.ro a realizat un sondaj, printre cititorii site-ului, cu privire la prezența la alegerile locale 2020. Au fost valabile trei variante de răspuns: ”Da”, ”Nu, nu mă interesează” și ”Nu, mi-e frică de COVID-19”. Se pare că virusul SARS-CoV-2, după cum arată rezultatul sondajului, determină peste 11% dintre români să nu meargă la urne în acest an. 55% au răspuns că vor merge la votul de duminică, 27 septembrie 2020, pentru alegerile locale. 32% se declară neinteresați de aceste alegeri locale. 

 

Același rezultat al sondajului arată că în Moldova au fost cei mai mulți care au bifat varianta ”nu, nu mă interesează”, respectiv 52,5%. Aici, doar 39,5% au votat că vor merge la vot. Procentul celor care se tem de COVID-19 este mai mic decât media națională, fiind raportat la 7,9%. 

 

 

 

La o privire mai atentă, semnalul este dat din județul Neamț, în realitate, de unde 1144 de persoane au bifat că nu sunt interesate de votul de duminică, de la alegerile locale. Aici, doar 6,7% spun că vor merge la vot, iar 2,3% spun că nu merg la vot, pentru că le este frică de COVID-19.

Numărul celor din Neamț care au bifat că nu merg la vot reprezintă o proporție semnificativă din numărul total național (5861). Pentru că vorbim despre un sondaj online, cantitativ, nu putem exprima la nivel calitativ motivația acestui vot negativ. 

Rezultatele sondajului online DCNews arată, de asemenea, că, în Muntenia, peste 60% au răspuns că vor merge la vot, respectiv 61,2%. Procentul celor care nu vor merge din cauza COVID-19 este de peste 12%, la fel ca în Transilvania. În schimb, în Muntenia, procentul celor care nu sunt interesați de COVID-19 este cel mai mic, de doar 26%. 

 

De remarcat este însă că dcnews.ro este un site în principal politic, iar cei care citesc DCNews.ro sunt interesați de politică, ceea ce poate duce la o intenție declarată de participare la vot mai mare. 

Alegeri locale 2020 Vezi toate articolele
Crossuri parteneri