Urmărește emisiunea live
Sondaj IMAS, procente de ultimă oră pentru PSD și PNL, ce se întâmplă cu USR. Bogdan Chirieac: Grave probleme
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Află ultimele informații din sondajul IMAS. Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat ferm. 

Un nou sondaj IMAS arată că PSD şi PNL au crescut uşor în ochii alegătorilor faţă de luna iunie. USR pierde însă teren, conform sondajului. Analistul politic Bogdan Chirieac a atras atenţia asupra unei lipse de logică a sondajului. 

Potrivit sondajului IMAS, PNL este acum la 33,4%  în preferinţele alegătorilor, faţă de 32,6% în urmă cu o lună. Şi PSD a crescut la 23,4%, de la 21,9%. USR a scăzut câteva sutimi, de la 18,1 la 17,2%, în timp ce UDMR a crescut la 5,6%, faţă de 3,9%în urmă cu o lună. 

O scădere a înregistrat şi Pro România, care a ajuns la 9,7%, de la 11%, dar şi ALDE, care s-a dus de la 7,3% la 3,4%. PMP s-a dus tot în jos, la 3,9%, de la 4,7. 

Chirieac: Nu găsesc logica!

"Eu nu îi găsesc o logică acestui sondaj. Cum nu am găsit o logică discursului de ieri al preşedintelui, că Guvernul e strălucit şi PSD a ales să infecteze oamenii, ca să strice imaginea Guvernului. Nu înţeleg de ce ar creşte PNL, pe un Guvern cu grave probleme. Bun, PSD nu e foarte combativ, dar e tipul de campanie care în 2016 i-a adus o victorie răsunătoare şi la locale şi la parlamentare. Nici atunci PSD nu a fost virulent împotriva Guvernului Cioloş, nu i-a atacat foarte tare, publicul s-a lămurit şi a votat în consecinţă. 

Mai departe. USR! De ce ar creşte, de ce ar scădea? De la 17 la sută, a scăzut un procent pe motiv că a crescut PNL! Cum? Că e un partid al netului, probabil mulţi negaţionişti sunt în USR acum. Ce au făcut? Au abandonat USR şi s-au dus la PNL? Celelalte partide sunt unde trebuie să fie. Cele mai importante sunt PSD şi PNL!", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel