Sondaj IRES. Guvernul Cîțu, procent uriaș de NEÎNCREDERE. Reversul cartonașului roșu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Guvernul Cîțu se află în fața unei situații dezastruoase. Ultimul sondaj arată procente greu de acceptat pentru nou-instalatul Guvern Cîțu. 

Ultimul sondaj IRES arată că așteptările față de Guvernul Cîțu nu sunt unele deloc mari. Vizavi de promisiunile Guvernului, cetățenii nu se așteaptă să fie respectate. 

Cu privire la realizarea a 1540 de centre medicale în mediul rural și reabilitarea a 145 de spitale și maternități, 78% dintre cei care au răspuns spun că nu au încredere. 21% au încredere și 1% nu știu sau nu răspund. 

Reducerea numărului de parlamentari la 300 primește iar ”cartonaș roșu” de la cetățeni: 74% nu au încredere că se va întâmpla, 24% au încredere, 2% nu știu sau nu răspund. 

Absorbția fondurilor europene de 100% este o altă promisiune despre care 72% consideră că nu va fi respectată. 26% cred în această promisiune, 2% nu știu sau nu răspund. 

Despre creșterea economică promisă, 70% nu au încredere în Guvernul Cîțu, 28% au încredere, 2% nu știu sau nu răspund. 

Vezi rezultatele sondajului și în galeria foto. 

Guvernul Cîțu, abia instalat, pleacă astfel la drum cu un procent de neîncredere uriaș, de aprox. 75%. Sondajul arată că oamenii nu au mari așteptări de la actualul Executiv, ceea ce poate avea și o parte benefică: când nu ai așteptări politice, nu poți fi dezamăgit de un partid sau altul. Nu va apărea, prin urmare, un procent important de nemulțumiți. Pe acest teren fragil, Guvernul Cîțu poate marca în direcția opusă: poate lua măsuri care să ia românii prin surprindere și care să le depășească așteptările. 

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1030 de respondenți, în perioada 7-8 ianuarie 2021, eroarea fiind de plus- minus 3,1%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel