Sondaj. Situația candidaților la Primăria Capitalei. Chirieac: Avem o problemă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația candidaților la Primăria Capitalei. 

Gabriela Firea este politicianul în care bucureştenii au cea mai mare încredere, potrivit unui sondaj realizat în iunie, pe un eşantion de 800 de persoane, prezentat la Antena 3. Un sfert dintre ei o creditează cu posibilitatea de a schimba în bine Capitala. Următorul clasat este Nicușor Dan, care este cotat la jumătate faţă de Gabriela Firea. În acesta au încredere doar 12% dintre bucureşteni. Pe de altă parte, doar 2% mai cred în capacitatea lui Traian Băsescu de a gestiona Capitala. Doar 3% din bucureșteni mai cred în Victor Ponta sau Dacian Cioloș. 

"Aceste cifre sunt o fotografie a momentului în care a fost realizat sondajul, în luna iunie. Din punct de vedere al comunicării, ştim foarte bine că doamna Firea a fost pe locul întâi. Dânsa a comunicat zilnic, a făcut zilnic câte ceva în pandemie. Domnul Nicușor Dan a avut conferinţă de presă în aer liber, cu problemele pe care le ştim cu toţii şi care, e adevărat, i-au adus multă mediatizare.

În legătură cu ceilalţi candidaţi, ei nu sunt încă fixaţi. Ştim sigur că va candida doamna Firea, va candida domnul Dan. Nu ştim despre Traian Băsescu dacă va candida până la urmă sau totul este un joc politic ca să îi dea candidatul la Primăria Sectorului 3. Nu ştim cine este candidatul PRO România pentru Primăria Generală a Capitalei. Poate se răzgândește profesorul Rafila sau poate că Robert Negoiță alege să candideze la Capitală în loc de Sectorul 3", a spus analistul Bogdan Chirieac la Antena 3.

"Mai avem o problemă"

"Gabriela Firea şi Nicușor Dan îşi vor disputa primul loc, mai ales că alegerile sunt într-un singur tur. Acum, însă, mai avem o problemă, apropo de sondaje. Nu ştim cu adevărat dacă alegerile vor avea loc pe 27 septembrie. Este adevărat că a început campania electorală fiindcă sunt bannere în oraşe. De pildă, Ilfovul este plin de bannere pentru campania din 27 septembrie. Probabil că şi sectoarele din Bucureşti se vor umple, dar noi nu ştim sigur dacă pe 27 vom avea sau nu alegeri", a mai spus analistul politic.

"PNL-ul este căzut!"

Întrebat dacă amânarea alegerilor ar fi de bun augur pentru PNL sau ar avantaja mai mult PSD-ul, analistul politic a mai spus: "Depinde cât de tare va cădea PNL-ul. PNL-ul este căzut! Iar faptul că preşedintele vrea alegeri... Să fim serioşi! Dânsul dorea alegeri anticipate la începutul lui martie, în ciuda pandemiei. Dânsul voia alegeri anticipate, parlamentare cu cele locale în același timp. În loc să ia măsuri împotriva pandemiei, Guvernul Orban se pregătea pentru anticipate. Acum, vrea alegeri pe 27. Eu ştiu, dacă se ajunge la 3000 sau 5000 de infectări pe zi, credeţi că se mai fac alegeri locale?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel