SONDAJUL MOMENTULUI despre antibiotice și gripă. Vâlcu: M-a surprins un lucru / VIDEO
Autor: Mihai Ciobanu pe 19 noi 2020 / 14:36 | Sanatate
Exclusiv

Mască protecție

Rezultatele unor sondaje realizate de către DC News au fost prezentate în direct, la DC News TV, în cadrul dezbaterii online organizate joi, 19 noiembrie. 

E vorba despre un set de întrebări din domeniul sănătăţii. 

"Au fost întrebări adresate publicului larg, nu specialiştilor. Ce m-a surprins, pentru că au răspuns cititorii DC News, un public educat, interesat de ştiri, de informaţii este faptul că la întrebarea dacă antibioticele tratează boli cauzate de virusuri sau bacterii, 15% au crezut că antibioticele tratează virusuri. Poate nu fac diferenţa între virusuri şi bacterii şi vreau să salut şi să mulţumesc cititorilor care ne-au răspuns, pentru că este foarte important să cunoaştem ceea ce ştie publicul pentru a putea transmite informaţii şi a creşte cantitatea de informaţii într-un sens sau altul. Iată că 2aproape 21% au recunoscut că nu ştiu. Faptul că nu au bifat la întâmplare e pozitiv, arată interesul pentru această întrebare.

Subliniez şi participarea largă; numărul celor care au ales să răspundă la acest chestionar este apropiat de cel al unui vot online politic sau social, deci e o temă importantă", a explicat Val Vâlcu, moderatorul dezbaterii online "Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19".

O altă întrebare importantă a fost următoarea: "Gripa se poate preveni prin: 1.vaccinare; 2.antibiotice; 3.nu ştiu"

 

Iată rezultatele sondajului: 

VIDEO: 

 

 

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri