SONDAJUL MOMENTULUI despre antibiotice și gripă. Vâlcu: M-a surprins un lucru / VIDEO
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mască protecție
Mască protecție
Rezultatele unor sondaje realizate de către DC News au fost prezentate în direct, la DC News TV, în cadrul dezbaterii online organizate joi, 19 noiembrie. 

E vorba despre un set de întrebări din domeniul sănătăţii. 

"Au fost întrebări adresate publicului larg, nu specialiştilor. Ce m-a surprins, pentru că au răspuns cititorii DC News, un public educat, interesat de ştiri, de informaţii este faptul că la întrebarea dacă antibioticele tratează boli cauzate de virusuri sau bacterii, 15% au crezut că antibioticele tratează virusuri. Poate nu fac diferenţa între virusuri şi bacterii şi vreau să salut şi să mulţumesc cititorilor care ne-au răspuns, pentru că este foarte important să cunoaştem ceea ce ştie publicul pentru a putea transmite informaţii şi a creşte cantitatea de informaţii într-un sens sau altul. Iată că 2aproape 21% au recunoscut că nu ştiu. Faptul că nu au bifat la întâmplare e pozitiv, arată interesul pentru această întrebare.

Subliniez şi participarea largă; numărul celor care au ales să răspundă la acest chestionar este apropiat de cel al unui vot online politic sau social, deci e o temă importantă", a explicat Val Vâlcu, moderatorul dezbaterii online "Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19".

O altă întrebare importantă a fost următoarea: "Gripa se poate preveni prin: 1.vaccinare; 2.antibiotice; 3.nu ştiu"

Iată rezultatele sondajului: 

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel