Sorana Cîrstea, eliminată de Emma Răducanu de la Wimbledon
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Sorana Cîrstea a părăsit turneul de la Wimbledon, cedând în faţa britanicei cu origini româneşti Emma Răducanu în 2 seturi. 

Jucătoarea rămână de tenis Sorana Cîrstea (45 WTA) a fost eliminată, sâmbătă, în șaisprezecimile de finală de la turneul de tenis pe iarbă de la Wimbledon de britanica de 19 ani, Emma Răducanu (338 WTA).

Emma Răducanu s-a impus în două seturi, 6-3, 7-5, după un meci ce a durat o oră și 42 de minute.

Sorana Cîrstea a început bine primul set, reușind să se desprindă la 3-1, cu un break în game-ul 4. De aici însă, sportive din România a cedat inițiativa și a pierdut 5 game-uri la rând, Rădulescu adjudecîndu-și setul cu 3-6.

Răducanu a început bine și setul secund și a mai adăugat 3 game-uri la șirul neîntrerupt de 5, din primul set. Cîrstea a avut un moment de revenire și a reușit să egaleze la 3, în fața tinerei britanice cu origini paterne în România.

Game-ul 8 a fost unul dramatic, în care Cîrstea a salvat 5 mingi de break, reușind să câștige la a șasea minge de game, game ce a contabilizat un total de 23 de puncte jucate.

Cele două sportive și-au valorificat apoi serviciul, până la 6-6 pentru Răducanu, care a izbutit să facă break-ul și să valorifice a treia minge de meci.

Pentru prezența în turul 3, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 134.550 euro și 130 puncte WTA.

Răducanu o va întâlni în optimi pe australianca Ajla Tomljanovic (75 WTA), scrie Mediafax.

Guşă, critic după ce România nu are tenismene la olimpiada 

Cozmin Guşă, analist politic şi preşedinte al Federaţiei Române de Judo, îl critică pe Ion Ţiriac după declaraţiile privind refuzul de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo ale principalelor tenismene românce, Sorana Cîrstea şi Simona Halep.

"Am un om negru al săptămânii. Poate spre surprinderea voastră, aş vrea să spun că este vorba despre Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis. Acesta a fost de acord, ba chiar a încurajat tenismenele să nu meargă să reprezinte România la Olimpiada, ceea ce este împotriva olimpismului, împotriva sportului românesc şi a interesului acestuia. Asta cu Olimpiada şi cu drapelul este ceva sfânt şi îi reamintesc lui Ion Ţiriac că este preşedintele fondator al COSR, iar refuzul lui de a trimite sportivi la Olimpiadă, deşi sunt calificaţi, îl declasifică din categoria de suporter al sportului românesc. 

Nu ştiu care sunt interesele lui, ştiu că a influenţat-o pe Halep şi la Rio. Atunci lua medalie de aur Halep, era în formă mare. A convins-o să nu meargă, că e Zika şi o muşcă. Nu a fost muşcat nimeni, a fost o speculaţie. Aceste lucruri mă deranjează şi din calitatea mea de preşedinte de Federaţie, care fac toate eforturile să avem sportivi la cel mai înalt nivel", a declarat Cozmin Guşă la "Deferiţi Mass Media". 

VEZI Gușă: Refuzul lui Țiriac de a trimite sportivi la Olimpiadă îl descalifică. Știu că a influențat-o și pe Halep

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel