Urmărește emisiunea live
Sorana Cîrstea, lăudată de presa din Franţa după victoria cu Kasatkina de la Roland Garros
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Sorana Cirstea
Facebook Sorana Cirstea
Presa franceză o laudă pe Sorana Cîrstea după calificarea în optimile de finală ale Roland Garros. 

L'Equipe scrie că Sorana Cîrstea s-a impus fără emoții în fața jucătoarei din Rusia: "Sorana Cîrstea nu a tremurat în meciul cu Daria Kasatkina și s-a calificat în optimi la Roland Garros, după o victorie cu 6-3, 6-2.

Românca aflată pe locul 54 WTA a avut nevoie de două seturi scurte pentru a-și rezerva locul în optimile de finală. Cîrstea a avut un joc foarte solid, iar acum va evolua, după zece ani, în optimi pe zgura din Paris. Cîrstea a avut emoții la început, după o căzătură în urma căreia a solicitat un time-out medical. După zece minute, Sorana a revenit pe teren bandajată la gleznă și nu a mai acuzat dureri".

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros după victoria cu Daria Kasatkina în două seturi. 

Sorana Cîrstea (54 WTA, 31 de ani) s-a impus, în turul trei de la Roland Garros, împotriva Dariei Kasatkina (37 WTA, 24 de ani), scor 6-3, 6-2. Partida a durat o oră şi 18 minute. 

În optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, Sorana Cîrstea se va duela cu Tamara Zidansek (85 WTA), cea care, în turul trei, a trecut de Katerina Siniakova, scor 0-6, 7-6(5), 6-2.

"Am jucat cu inima"

Până să ajungă în turul trei, rusoaica a trecut de Misaki Doi și de Belinda Bencic. Nu este prima întâlnire dintre Cîrstea și Kasatkina. Cele două s-au mai întâlnit în 2018, la Madrid, unde Kasatkina a câștigat meciul în două seturi, 6-3, 6-1.

”Un meci dificil, nu am jucat așa cum mi-am dorit, l-am câștigat cu inima, am luptat enorm de mult. Atitudinea a compensat o dreaptă mai slabă sau un retur nu atât de bun.

Sunt zile și zile, nu m-am putut baza pe joc, am compensat cu inima, cu lupta, cu picioarele”, a declarat Sorana Cîrstea după meci.

Nu prea mă uit pe tablou, o am pe Kasatkina, o iau meci de meci, nu mă gândesc acum la sferturi. Încerc să fiu mult mai prezentă, să mă bucur de moment, nu să-mi fac planuri”, a precizat Sorana, după meciul cu Trevisan. 

VEZI Sorana Cîrstea, în optimi la Roland Garros. A bătut-o pe Daria Kasatkina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel