Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile truneului de tenis WTA 250 de la Portoroz, Slovenia
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Sorana Cărstea
Sorana Cărstea
Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile truneului de tenis WTA 250 de la Portoroz, Slovenia.

Jucătoarea română Sorana Cîrstea (40 WTA) a învins luni seara pe britanica Heather Watson (59 WTA), în primul tur al turneului de tenis de la Portoroz, Slovenia, calificându-se în optimile de finală ale competiției.

Sorana Cîrstea, favorită numărul 4 a competiției, s-a impus categoric, cu 6-1, 6-3, după o oră și 3 minute de joc.

În primul set, Cîrstea a cedat un game pe propriul serviciu, reușind 6 break-uri. În actul secund, a fost suficient un singur break, pentru ca sportiva română să își adjudece setul și meciul.

Pentru calificarea în turul secund, Cîrstea va primi 2.963 de euro și 30 de puncte WTA. Turneul din slovenia este dotat cu premii totale în valoare de 189.708 euro.

VEZI ȘI: Simona Halep și-a anunțat programul pentru ultima parte a acestui an

Simona Halep a anunțat pe site-ul oficial programul turneelor la care va fi prezentă în luna octombrie. Fostul lider mondial va participa pe tabloul principal la 3 turnee, dintre care ultimul va fi Transylvania Open, de la Cluj-Napoca.

Cele 3 turnee la care și-a anunțat prezența Simona Halep sunt BNP Paribas Open - Indian Wells, SUA, între 6 și 17 octombrie, turneu WTA 1000, Kremlin Cup - Moscova, Rusia, între 18 și 24 octombrie, turneu WTA 500, precum și Transylvania Open - Cluj-Napoca, între 25 și 31 octombrie, turneu WTA 250.

În clasamentul anual al WTA, Simona Halep se află pe locul 38 și are șanse minime de a se califica la Turneul Campioanelor, ce va avea loc în luna noiembrie la Guadalajara, dar o eventuală câștigare a turneului de Indian Wells, dublat de câștigarea celui de la Cluj ar putea să o trimită la Turneul Campioanelor, coroborat și cu rezultatele celorlalte concurente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel