Sorana Cîrstea, victorie în calificări la Roland Garros cu Johana Konta
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Sorana Cirstea
Facebook Sorana Cirstea
Sorana Cîrstea a debutat cu dreptul la turneul de calificare la Roland Garros şi a reuşit să o elimine pe sportiva din Marea Britanie Johana Konta, în două seturi. 

Bucureșteanca de 31 de ani a câștigat cu 7-6, 6-2, după o oră și jumătate de joc și a egalat și scorul la întâlnirile directe, 2-2.

Pentru Sorana, aceasta este a 16-a victorie din 23 de meciuri jucate în acest an, în timp ce pentru Konta a fost abia al zecelea meci din 2021, dintre care a pierdut 8. Britanica de pe locul 20 WTA a avut ghinion și anul trecut la Openul Francez, când a pierdut tot în primul tur al calificărilor, scrie Digisport.

În turul al doilea al calificărilor, Sorana va întâlni câștigătoarea dintre Alison Van Uytvanck (67 WTA) și Martina Trevisan (97 WTA).

Cîrstea, pierzătoare la Strasbourg

Cîrstea (54 WTA) a jucat două finale în acest an, dintre care a câștigat una (Istanbul). În urmă cu câteva zile, Cîrstea a pierdut finala de la Strasbourg, 3-6, 3-6 cu Barbora Krejcikova.

Sorana Cîrstea s-a regăsit cu greu în finala WTA de la Strasbourg. Barbora Krejcikova a condus cu 4-0 încă din startul primului set, în timp ce Sorana n-a reușit să-i blocheze lotivurile. Apoi a urmat un time out medical, la scorul de 5-2, după ce Krejcikova a fost nevoită să-și schimbe lentilele de contact după ce puțin praf de zgură i-a sărit în față.

După acel moment, Sorana a revenit în set și a dat senzația că poate răsturna scorul, dar a ratat trei șanse de 5-4. Krejcikova a reușit în schimb să închidă setul la 6-3, după 53 de minute.

Sorana Cîrstea a început mai bine setul secund, reușind un break în chiar primul game, dar apoi a urmat o desfășurarea haotică a finalei. S-au înregistrat alte patru break-uri, dintre care trei reușite de Krejcikova, astfel că Sorana s-a văzut condusă cu 4-2 în setul secund.

După această avalanșă de break-uri, Krejcikova a calmat jocul și a dus scorul la 5-2, pentru ca ulterior să închidă finala de la Strasbourg la scorul de 6-3. Aflată pe locul 38 WTA, Barbora Krejcikova și-a trecut în cont primul titlu WTA al carierei, în timp ce Sorana Cîrstea va urca pe locul 52 în clasamentul general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel