Sorin Blejnar, fost șef ANAF, a fost liberat condiționat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Facebook Sorin Blejnar
Foto: Facebook Sorin Blejnar
Cererea de liberare condiționată a fostului șef ANAF, Sorin Blejnar, a fost admisă de către Tribunalul Ilfov. 

Tribunalul Ilfov a admis vineri contestația depusă de Sorin Blejnar împotriva sentinței Judecătoriei Sectorului 4 din 26 august și a dispus eliberarea condiționată a fostului șef ANAF.

În soluția de vineri a Trribunalului Ilfov se arată: „admite contestaţia formulată de contestatorul-petent Blejnar Sorin împotriva sentinţei penale nr. 2069 din data de 26.08.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 18056/4/2021. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 C.pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 NCP admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat Blejnar Sorin. Dispune liberarea condiţionată”.

În iulie 2019, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe Blejnar la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Iniţial, Blejnar a fost condamnat la 6 ani închisoare de Tribunalul Bucureşti în octombrie 2018, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a redus pedeapsa la 5 ani închisoare, transmite Mediafax. 

Când a fost condamnat, Sorin Blejnar a declarat: "Acum plec de acasă, mă duc la Rahova să mă predau. Este o decizie pe care nu o pot contesta. Este o decizie nedreaptă, vreau doar să fiu lăsat în pace acum.” (Știrea, AICI.)

Mircea Badea spunea că Blejnar "a fost achitat în dosarul Motorina, care chiar era un dosar tare, și a fost condamnat pentru un dosar care mi se pare complet cretin"

”A fost condamnat robul lui Dumnezeu, Sorin Blejnar. Pe plan personal, mă bucur, de ce să fiu ipocrit? Asta pe partea strict de ecuație de dreptate personală. A fost achitat în dosarul Motorina, care chiar era un dosar tare, și a fost condamnat pentru un dosar care mi se pare complet cretin. Blejnar a fost condamnat într-un fonfleu de dosar. Starea lui de încarcerat mă bucură. De ce? Pentru că și el a făcut mult rău. Dar el spune că este nevinovat și intră nevinovat la pușcărie. Sper să aibă dreptate. Chiar sper că a intrat nevinovat la pușcărie în acest dosar. De ce? Ca să vadă cum e. Ia zi, e cool, e mișto? Dosarul în care a fost condamnat este făcut de cei de la Ploiești - Portocală și Onea”, a zis Mircea Badea în trecut, când a aflat de condamnarea lui Blejnar. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel