Sorin Cîmpeanu: „Elevii claselor terminale se vor reîntoarce în bănci”. Planurile de după vacanța de Paște
Autor: Andreea Ditcov pe 22 apr, 23:40 | Educatie

Facebook - Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu spune că ia în calcul posibilitatea ca elevii claselor terminale aflate în zone cu scenariu roșu să se întorcă în bănci după vacanța de PAște. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seara, că a solicitat să fie analizată posibilitatea ca elevii din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, aflate în scenariul roşu să revină cu efective complete la cursuri după vacanţa de Paşte, transmite Agerpres. Întrebat într-o emisiune la postul Digi24 cum va avea loc revenirea copiilor la şcoală după vacanţa de Paşte, ministrul Educaţiei a menţionat că cel puţin după scenariile cunoscute - verde, galben, roşu.

Școlile speciale se vor redeschide integral

"În verde, toţii elevii cu prezenţă fizică, în galben şi roşu, învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, grădiniţele şi clasele terminale. Am solicitat astăzi să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiţiei care vizează înjumătăţirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roşu. Am explicat că nu are niciun fel de logică atâta vreme cât în aceaşi şcoală, pe acelaşi palier, două clase identice, cei de clasa a IV-a pot veni cu prezenţă fizică efectiv complet, şi e foarte bine, cei de clasa a VIII-a care au de susţinut, atenţie - examenul naţional începe în luna iunie, evaluarea naţională, trebuie să vină doar jumătate", a declarat Sorin Cîmpeanu.Ministrul a adăugat că a mai cerut joi, urmând să înainteze oficial această solicitare vineri, ca şcolile speciale să fie deschise integral cu prezenţă fizică începând cu data de 5 mai, la revenirea din vacanţă, respectiv 10 mai pentru elevii din clasele terminale.

Va fi făcută o analiză

"Sunt peste 27.000 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale, sunt elevi care în cea mai mare parte au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, de cabinete de stimulare psihomotrică, de cabinete de logopedie, au nevoie de kinetoterapie. Dacă cineva îşi imaginează că aceşti peste 27.000 de elevi pot primi aceste elemente în online sau acasă se înşală amarnic. Fiecare zi pierdută pentru aceşti copii înseamnă o aprofundare a riscului de eşec total în educaţie", a explicat Sorin Cîmpeanu.Ministrul Educaţiei a mai spus că săptămâna viitoare va fi făcută "o analiză, o fotografie de moment" din perspectiva ratei de infectare, pentru a se vedea dacă se va putea permite "prezenţă fizică mai mult decât în scenariile care sunt deja anunţate".

Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri